X

Ολοκληρώθηκαν οι πρώτοι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί

Ολοκληρώθηκαν οι πρώτοι δέκα ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί. Τα κλιμάκια των δανειστών δέχθηκαν με ικανοποίηση την εξέλιξη,

Ant1news

Ολοκληρώθηκαν οι πρώτοι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί για ακίνητα τα οποία βγήκαν στο "σφυρί", ενώ σημειώθηκαν άγρια επεισόδια με μέλη συλλογικοτήτων και αστυνομικούς μετατρέποντας το Ειρηνοδικείο της Αθήνας σε "πεδίο μάχης".

Συγκεκριμένα, ο πρώτος ηλεκτρονικός πλειστηριασμός αφορούσε πέντε θέσεις στάθμευσης σε υπόγειο πάρκινγκ στο Νέο Ψυχικό σε συγκρότημα καταστημάτων, γραφείων και λοιπών επαγγελματικών χώρων.

Ο δεύτερος ηλεκτρονικός πλειστηριασμός αφορά μία μεζονέτα 320 τ.μ. με τιμή αρχικής εκκίνησης τις 698.915 ευρώ.

Στην συνέχεια ακολούθησαν οι διαδικασίες για τέσσερα ακόμα ακίνητα, δύο εκ των οποίων πολύ μεγάλης αξίας, άνω των 700.000 ευρώ το ένα.

Τα κλιμάκια των δανειστών δέχθηκαν με ικανοποίηση την εξέλιξη, καθώς ασκούσαν πιέσεις επί του θέματος. Την ίδια ώρα, δεκάδες διαμαρτυρόμενοι συγκεντρώθηκαν αντιδρώντας στους πλειστηριασμούς.

Οι πλειστηριασμοί σε πρώτη φάση θα διενεργούνται κάθε Τετάρτη και στην πορεία τρεις φορές την εβδομάδα, ενώ έως το τέλος του α’ εξαμήνου του 2018 έχουν προγραμματιστεί 61 πλειστηριασμοί, με τον κατάλογο να διευρύνεται τις επόμενες ημέρες.