X

Βρούτσης: έως τρεις συντάξεις τον χρόνο θα χάσει κάθε συνταξιούχος

Επίθεση στην Κυβέρνηση, μετά την εγκύκλιο για προώθηση της διασικασίας περικοπής των συντάξεων. Ποιοι θα είναι οι μεγαλύτεροι χαμένοι.

Ant1news

«Προεκτείνοντας τις δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ με βάση αυτά που έχουν ψηφίσει και στην αναλογιστική μελέτη και στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και στη χτεσινή  έγγραφη κατεύθυνση που δίνει το Υπουργείο Οικονομικών προς το Υπουργείο Εργασίας εάν εφαρμοστούν τέλος Δεκεμβρίου σημαίνει ότι όλοι οι συνταξιούχοι, εξαιρούνται οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ, θα χάσουν από μια έως τρεις συντάξεις συνδυαστικά  με το αφορολόγητο» δήλωσε στο "Θέμα 104,6" ο Τομεάρχης Εργασίας της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Βρούτσης.

Οι συνταξιούχοι του Δημοσίου θα πληγούν περισσότερο από όλους, όπως τόνισε ο κ. Βρούτσης, ο οποίος αναφέρθηκε και στην τροπολογία που έχει καταθέσει στη Βουλή η ΝΔ για να μη μειωθούν οι συντάξεις.

Νωρίτερα πάντως, ο Γιώργος Κατρούγκαλος δήλωνε ότι δεν είναι απαραίτητη η περικοπή, αποδεχόμενος ωστόσο ότι η διαδικασία για την μείωση των συντάξεων προχωρά κανονικά.