X

Βίντεο από drone της ΑΑΔΕ που “τσάκωσε” παραβάσεις σε τουριστικά σκάφη

Τα πλέον σύγχρονα μέσα παρακολούθησης χρησιμοποιεί η Αρχή στην μάχη κατά της φοροδιαφυγής. Τι «τσίμπησαν» οι κάμερες των ελεγκτών.

Ant1news

Στην αξιοποίηση κάθε δυνατού μέσου για τον έλεγχο της φορολογικής συμμόρφωσης και την πάταξη της φοροδιαφυγής προχωρά η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

Για πρώτη φορά στην  δίωξη του οικονομικού εγκλήματος, υπήρξε εντοπισμός παραβάσεων κατόπιν παρακολούθησης με κάμερες σε drone, οι οποίες κατέγραφαν όλους τους πλόες των τουριστικών σκαφών στην Σαντορίνη.

Tα drones «εγκλώβισαν» τους ιδιοκτήτες σκαφών, οι οποίοι επιχείρησαν να φύγουν μόλις αντιλήφθηκαν τον έλεγχο, ωστόσο όταν αντελήφθησαν ότι καταγράφονται από τις κάμερες των drone, έδεσαν και πάλι στο λιμάνι.

Ελέγχθηκαν συνολικά 9 τουριστικά σκάφη. Σε όλα εντοπίστηκαν παραβάσεις και πιο συγκεκριμένα η μη έκδοση 145 αποδείξεων, συνολικής αξίας 25.000 ευρώ, σε τουρίστες που έκαναν ημερήσιες κρουαζιέρες πέριξ της Σαντορίνης.

 

Ακόμη διαπιστώθηκε ότι σε κάποια σκάφη δεν υπήρχαν καν ταμειακές μηχανές, ενώ πιστοποιήθηκαν και πολλές άλλες παραβάσεις, πχ. εικονικές ναυλώσεις.

Η επιχείρηση παρακολούθησης διήρκεσε όλη μέρα και τελείωσε στις 22:00!

   

Η επιχείρηση της ΑΑΔΕ έγινε σε συνεργασία με την Λιμενική Υπηρεσία της Σαντορίνης.