X

Σταθάκης: “κρυστάλλινη” η εξαγορά της EDS από τη ΔΕΗ

Ο Υπουργός Ενέργειας δέχθηκε έντονη κριτική από τον Γιάννη Μανιάτη για την εξαγορά της σκοπιανής εταιρείας ηλεκτρισμού.

Ant1news

Για μικρής εμβέλειας συναλλαγή, “κρυστάλλινη” και “πεντακάθαρη”, μίλησε ο Γιώργος Σταθάκης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του Γιάννη Μανιάτη της ΔΗ.ΣΥ. για την εξαγορά της EDS Σκοπίων, συμφερόντων του αντιπροέδρου του Ζόραν Ζάεφ.

Ο Υπουργός Ενέργειας, που δέχθηκε έντονη κριτική από τον Γιάννη Μανιάτη ότι η εξαγορά έγινε κατόπιν εντολής της Κυβέρνησης κι ότι η εισήγηση έγινε από στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ Αλβανίας, Γιώργο Λάτζα - που ο ίδιος ο κ. Σταθάκης ως Υπουργός Ανάπτυξης είχε τοποθετήσει Πρόεδρο στο Δ.Σ. της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης - υποστήριξε ότι όλα έγιναν με απόλυτη διαφάνεια και με την ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. της Επιχείρησης.

«Η ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ είναι σε απόγνωση, η εξαγορά έγινε με απόλυτη διαφάνεια, υπάρχουν ομόφωνες αποφάσεις του Δ.Σ. της Δ.Ε.Η. και ακολουθήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα», είπε και πρόσθεσε πως τα δύο κόμματα της αντιπολίτευσης ανασύρουν ένα θέμα από τη ναφθαλίνη.

 

Ο Γιώργος Σταθάκης, παρά την πίεση του Γιάννη Μανιάτη και την προτροπή του Νικήτα Κακλαμάνη να καταθέσει τη σύμβαση στη Βουλή, ανέφερε πως βάσει του νόμου συμβάσεις κάτω των 20 εκατ. ευρώ δεν κατατίθενται στο Κοινοβούλιο. Σε άλλο σημείο, πάντως, είπε πως θα είναι στη διάθεσή τους όσα έγγραφα διαθέτει.