X

Ανάρπαστα τα διαμερίσματα της Αθήνας για τους Κινέζους (βίντεο)

Πόλος έλξης για τους Κινέζους έχει γίνει η αγορά ακινήτων της Αθήνας. Τι της… βρίσκουν.

Ant1news

Μία 29χρονη από το Πεκίνο ενθουσιάστηκε τόσο με την Αθήνα, που ήρθε πίσω για να αγοράσει διαμερίσματα.

«Υπάρχουν πολλά οφέλη και ειδικά η ‘χρυσή βίζα’ που παραχωρεί η ελληνική κυβέρνηση», η οποία της επιτρέπει να ταξιδεύει άνετα στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ εκτός αυτού, δηλώνει η ίδια στο Reuters, οι τιμές είναι χαμηλές και η Ελλάδα έχει ζέστη και ωραίες παραλίες.

«Μπορώ να αγοράσω δύο ή και τρία διαμερίσματα με 250.000 ευρώ, όμως με το ίδιο ποσό θα αγόραζα μόνο ένα στο Πεκίνο», σημείωσε η ίδια, από το μπαλκόνι διαμερίσματος με θέα την Ακρόπολη, το οποίο εξετάζει να αγοράσει.

«Η Αθήνα δεν είναι και πολύ φθηνότερη, αλλά καλύτερη για να ζήσεις και καλύτερη για διακοπές, γι’αυτό και την διάλεξα», δήλωσε η νεαρή που σκοπεύει να αγοράσει ένα ή δύο, ξοδεύοντας 250.000 ευρώ πιθανότατα ένα στο κέντρο της Αθήνας για να το κάνει Airbnb και πιθανότατα ένα για ιδία χρήση στα νότια προάστια.

Οι επίδοξοι αγοραστές προσελκύονται τόσο από τις τιμές των ακινήτων στην Αττική, όσο και για μία από τις πιο «γενναιόδωρη βίζα» της Ευρώπης, η οποία με επένδυση 250.000 ευρώ σε αγορά ακινήτων παρέχεται η πενταετής «χρυσή βίζα».

Όπως είναι λογικό, με αυτά τα χρήματα δεν είναι και τόσο δύσκολο να βρεθεί κάποιο διαμέρισμα με θέα την Ακρόπολη ή τον Λυκαβηττό.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, τον περασμένο χρόνο οι άμεσες επενδύσεις ξένων σε ακίνητα έκαναν άλμα 91% ή 287 εκατομμυρίων ευρώ.

Σύμφωνα με στοιχεία επενδυτικού γραφείου, που επικαλείται το Reuters, από τις 3.404 χρυσές βίζες που δόθηκαν από το 2013, οπότε και ξεκίνησε το πρόγραμμα, οι 1.700 είναι σε Κινέζους.

Και το αντίστοιχο πρόγραμμα της Πορτογαλίας προσελκύει πλήθος Κινέζων, αλλά και επενδυτών από τη Γαλλία και τη Βρετανία, όμως εκεί οι επενδυτές πρέπει να δώσουν τουλάχιστον 500.000 ευρώ.

Σύμφωνα με Κινέζα μάνατζερ πωλήσεων, εταιρείας με έδρα το Πεκίνο, δήλωσε ότι, οι περιορισμοί που έθεσαν σε εφαρμογή οι ΗΠΑ, ο Καναδάς και η Αυστραλία, δημοφιλείς προορισμοί για τους Κινέζους, επίσης λειτούργησαν προς όφελος της Ελλάδας, όπως και η απευθείας αεροπορική σύνδεση Πεκίνου – Αθήνας εδώ και έναν χρόνο.