X

Αύξηση των λαϊκών εισοδημάτων “βλέπει” ο Τσακαλώτος

«Οι προηγούμενες κυβερνήσεις κατέστρεψαν την μεσαία τάξη», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών.

Ant1news

O νέος προϋπολογισμός αυξάνει τα εισοδήματα των λαϊκών στρωμάτων και αυτό προέρχεται από τα χρήματα που είναι διαθέσιμα στα πλαίσια των υφιστάμενων δεδομένων, υποστήριξε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, μιλώντας στην Βουλή.  

Ενδεικτικά περιέγραψε μια οικογένεια με δυο παιδιά που βρίσκεται στη μέση της κλίμακας. Όπως είπε είχε εισόδημα 23.900 ευρώ ενώ το 2014 έπεσε στα 15.040 (μείωση 37%). Από το 2014 έως το 2016 αυξήθηκε κατά 160 ευρώ. «Ποιος κατέστρεψε τη μεσαία τάξη;» διερωτήθηκε ο ΥΠΟΙΚ.

Παράλληλα, αναφέρθηκε σε μια σειρά διαρθρωτικών προβλημάτων της χώρας, για να πει απευθυνόμενος στη Νέα Δημοκρατία ότι πολλά προβλήματα θα τα βρει μπροστά της, όποια στρατηγική κι αν ακολουθήσει.

Συνέχισε απαντώντας σε σημεία των ομιλιών από την πλευρά της αντιπολίτευσης, παραθέτοντας σειρά στοιχείων για να πει μεταξύ άλλων ότι η παιδική φτώχεια μειώθηκε κατά 2,1 μονάδες. «Έχουμε μειώσει και τον δείκτη των ανισοτήτων. Πάμε στο μέλλον. Να δούμε ποιο είναι το αποτέλεσμα της μη μείωσης των συντάξεων».

«Όταν λέμε εμείς ότι μειώσατε το εισόδημα 64 δισ. μιλάμε για αριθμούς που δεν μπορεί να αμφισβητήσει κανένας. Το δικό σας για τα 100 και τα 200 δισ. είναι ένα αυθαίρετο συμπέρασμα και γι' αυτό δεν έχω απαντήσει ούτε στον Ρέγκλινγκ ούτε στον Στουρνάρα ούτε σ' όποιον έχει αυτές τις απόψεις. Δεν είναι σοβαρό να συγκρίνουμε προβλέψεις», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στη φράση του κ. Μητσοτάκη πως ο κ. Τσίπρας είναι ο μακροβιότερος μνημονιακός πρωθυπουργός, ο κ. Τσακαλώτος ανέφερε για τον ίδιο: «δεν με ενοχλεί ότι είμαι ο μακροβιότερος υπουργός των μνημονίων. Θα με ενοχλούσε αν δεν είχαμε πάντα στο μυαλό μας το συμφέρον των λαϊκών στρωμάτων. Θα με ενοχλούσε αν ψάχναμε έναν τεχνοκράτη και καταλήγαμε ότι η πολιτική δεν έχει λύση. Θα με ενοχλούσε αν δεν είχαμε βγάλει την χώρα από το μνημόνιο».

Απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση τόνισε πως «αυτοί οι άνθρωποι που μιλάνε για την λιτότητα και δεν έχουν καταφέρει ούτε ένα δημοσιονομικό στόχο να πετύχουν».