X

Οριστική συμφωνία Κυβέρνησης – τραπεζών για την προστασία της πρώτης κατοικίας

Τι αποφασίστηκε στην σύσκεψη του Αλέκου Φλαμπουράρη με εκπροσώπους της Ένωσης Τραπεζών.

Ant1news

Ο Υπ. Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρη και ο Υφυπουργός Επικρατείας Δημήτρης Λιάκος εκ μέρους της Κυβέρνσης, στελέχη των νομικών υπηρεσιών των Υπ. Οικονομίας & Ανάπτυξης, Οικονομικών, Δικαιοσύνης και οι εκπρόσωποι της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών που συμμετείχαν σε πολύωρη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, κατέληξαν, σύμφωνα με συνεργάτες του Αλέκου Φλαμπουράρη στο τελικό πλαίσιο της νέας ρύθμισης για την προστασία της πρώτης κατοικίας. 

Η συμφωνία, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες,  θα αντικαταστήσει από την 1η Μαρτίου του 2019 το άρθρο 9 του ν.3869/10, δηλαδή τον αποκαλούμενο "νόμο Κατσέλη".

Άμεσα θα γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για εισαχθεί προς ψήφιση το νέο πλαίσιο από το Ελληνικό Κοινοβούλιο και στη συνέχεια θα ακολουθήσει η επεξεργασία για τη συνολική αναθεώρηση των πλαισίων ρύθμισης των ιδιωτικών χρεών.

Το νέο πλαίσιο "κλείδωσε" λίγω ώρα μετά την δημοσιοποίηση της Εκθεσης της Κομισιόν για την δεύτερη μεταμνημονιακή αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας, στην οποία οι Βρυξέλλες διατύπωσαν μια σειρά ενστάσεων αναφορικά με την πρόταση της Αθήνας για το σχήμα που θα διαδεχθεί τον "νόμο Κατσέλη".