X

Τσακαλώτος: η επιτυχής έξοδος στις αγορές επιβάλλει συνεννόηση για την “επόμενη ημέρα“

Την ανάγκη για ενίσχυση του κοινωνικού Κράτους προβάλλει ο Υπ. Οικονομικών. Τι λέει ο Γιώργος Σταθάκης.

Ant1news

Την ανάγκη έναρξης ενός σοβαρού διαλόγου για την «επόμενη ημέρα», με συμμετοχή όλων των πλευρών, ώστε να συμφωνηθούν τα ποιοτικά στοιχεία ανάπτυξης, το κοινωνικό Κράτος, το παραγωγικό μοντέλο και η σύγχρονη δημόσια διοίκηση τονίζει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, μετά την ώθηση για την οικονομία και τις προοπτικές της, που έδωσε η επιτυχημένη έξοδος της Ελλάδας στις αγορές με το 10ετές ομόλογο.

Ο Υπουργός Οικονομικών, σε δήλωση του στο News247, αναφέρει «Με την έκδοση 10ετούς ομολόγου πέφτει και το τελευταίο προπύργιο της φιλολογίας αυτών που στηρίζουν ότι η Ελλάδα δεν έχει πρόσβαση στις αγορές. Αναδεικνύεται πλέον επιτακτικά η ανάγκη για την έναρξη ενός σοβαρού διαλόγου για την επόμενη ημέρα με συμμετοχή όλων των πλευρών, όπου θα συζητήσουμε ποια είναι τα ποιοτικά στοιχεία ανάπτυξης, ποιο είναι το κοινωνικό κράτος που να είναι ικανό να αντεπεξέλθει στις σύγχρονες ανάγκες, ποιο θα πρέπει να είναι το παραγωγικό μοντέλο και ποια η σύγχρονη δημόσια διοίκηση».

«Όλα αυτά παίζουν κρίσιμο ρόλο τόσο για την στήριξη της ανάπτυξης, όσο και για την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, διασφαλίζοντας ότι όλοι θα είναι ωφελημένοι κατά την ανάκαμψη», καταλήγει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Σταθάκης, αναφερόμενος στην επιτυχημένη έξοδο στις αγορές, είπε, μιλώντας στην ΕΡΤ, ότι «δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό. Είναι αποτέλεσμα της δημοσιονομικής σταθερότητας της χώρας, μετά από εννέα τρίμηνα σταθερής και συνεχούς ανάπτυξης».

Όπως είπε ο Υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας, «η έξοδος στις αγορές και οι διαδοχικές αναβαθμίσεις από τους οίκους αξιολόγησης, δείχνουν ότι η Ελλάδα επιστρέφει στην κανονικότητα και αποκαθίσταται το αξιόχρεο του ελληνικού Kράτους». Παράλληλα, ο Γιώργος Σταθάκης επεσήμανε ότι ανοίγει ο δρόμος και για τις μεγάλες ελληνικές επιχειρήσεις να έχουν πρόσβαση στις διεθνείς χρηματαγορές.