X

ΚΕΔΕ κατά Μαξίμου: όχι προσλήψεις σε Δήμους στο “παρά πέντε” των εκλογών

Έντονη η διαφωνία των ΟΤΑ για την απελευθέρωση των προσλήψεων. Ποια εξαίρεση ζητούν.

Ant1news

Τη διαφωνία της με την απελευθέρωση των προσλήψεων σε δήμους και περιφέρειες στο παρά πέντε των αυτοδιοικητικών εκλογών, με εξαίρεση εκείνες που διεξάγονται από το ΑΣΕΠ στο πλαίσιο της προκήρυξης 3Κ, εξέφρασε στη Βουλή η ΚΕΔΕ.

Στο πλαίσιο συζήτησης του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, όπου είχαν κληθεί προς ακρόαση οι εμπλεκόμενοι φορείς, ο αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιάννης Καραγιάννης εκτίμησε ότι το «ξεπάγωμα» των προσλήψεων μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο προεκλογικής εκμετάλλευσης. 

«Θεωρώ ότι στη συγκεκριμένη στιγμή δεν χρειάζεται. Δεν πρέπει να γίνονται προσλήψεις στην προεκλογική περίοδο», απάντησε ο κ. Καραγιάννης όταν ο παριστάμενος υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης διερωτήθηκε αν η ΚΕΔΕ δεν θέλει τις προσλήψεις. «Δηλαδή η ΚΕΔΕ δεν θέλει τις προσλήψεις; Είναι υπέρ της αναστολής προσλήψεων και κατά της αύξησης κατά 400 του αριθμού των συμβασιούχων;», ήταν το ερώτημα του κ. Χαρίτση με τον αντιπρόεδρο της ΚΕΔΕ να κάνει λόγο για «κατάλογο διευθετήσεων ενόψει των εκλογών» και να επισημαίνει πάντως, πως εξαιρεί τις προσλήψεις στο πλαίσιο της προκήρυξης 3Κ η οποία διεξάγεται από το ΑΣΕΠ.