X

Ελλάδα

Με πολλά όνειρα και με συγκρατημένη αισιοδοξία για μια καλή πορεία, ταξίδεψε η εθνική μας ομάδα για το Μουντιάλ της Βραζιλίας.

Ant1news

Αυτή είναι η τρίτη συμμετοχή μας σε τελική φάση παγκοσμίου κυπέλλου και δεύτερη συνεχόμενη, μετά την παρουσία μας στα γήπεδα της Ν. Αφρικής το 2010 και την "παρθενική" συμμετοχή το 1994 στην Αμερική. 

Πρώτος στόχος είναι η πρόκριση για πρώτη φορά στην ιστορία μας στη φάση των "16" της διοργάνωσης. Το 1994 χάσαμε και τους τρεις αγώνες από Αργεντινή-Νιγηρία-Βουλγαρία με συνολικό σκορ 10-0, ενώ το 2010 πανηγυρίσαμε την πρώτη μας νίκη σε Μουντιάλ με το 2-1 σε βάρος της Νιγηρίας αλλά αποκλειστήκαμε λόγω των δύο ηττών από Ν. Κορέα και Αργεντινή με το ίδιο σκορ, 2-0. 

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα προκρίθηκε μέσω των μπαράζ στο Μουντιάλ, αφήνοντας εκτός τη Ρουμανία, μετά το 3-1 στο Καραϊσκάκη και το 1-1 στο Βουκουρέστι. Στην προκριματική φάση συγκεντρώσαμε τους ίδιους βαθμούς με τη Βοσνία (25 πόντους), αλλά υστερήσαμε λόγω της ήττας με 3-1 στα μεταξύ μας παιχνίδια και της λευκής ισοπαλίας στο Φάληρο. 

Ο όμιλος μας στο Μουντιάλ είναι ισορροπημένος, χωρίς να υπάρχει το μεγάλο φαβορί, ωστόσο τα παιχνίδια κρύβουν κινδύνους και σίγουρα έχουμε πιθανότητες για πρόκριση στην επόμενη φάση.

Ρόστερ 

Τερματοφύλακες:
Ορέστης Καρνέζης (Γρανάδα)
Παναγιώτης Γλύκος (ΠΑΟΚ)
Στέφανος Καπίνο (Παναθηναϊκός) 

Αμυντικοί:
Λουκάς Βύντρα (Λεβάντε)
Κώστας Μανωλάς (Ολυμπιακός)
Σωκράτης Παπασταθόπουλος (Ντόρτμουντ)
Γιώργος Τζαβέλλας (ΠΑΟΚ)
Βαγγέλης Μόρας (Κιέβο)
Βασίλης Τοροσίδης (Ρόμα)
Χοσέ Χολέμπας (Ολυμπιακός)

Μέσοι:
Γιώργος Καραγκούνης (Φούλαμ)
Κώστας Κατσουράνης (ΠΑΟΚ)
Γιάννης Μανιάτης (Ολυμπιακός)
Ανδρέας Σάμαρης (Ολυμπιακός)
Παναγιώτης Κονέ (Μπολόνια)
Γιάννης Φετφατζίδης (Τζένοα)
Αλέξανδρος Τζιόλης (Καϊσέρισπορ)
Παναγιώτης Ταχτσίδης (Τορίνο)
Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος (Μπολόνια) 

Επιθετικοί:
Κώστας Μήτρογλου (Φούλαμ)
Δημήτρης Σαλπιγγίδης (ΠΑΟΚ)
Γιώργος Σαμαράς (Σέλτικ)
Φάνης Γκέκας (Κόνιασπορ)

Προπονητής: Φερνάντο Σάντος (Πορτογάλος)