X

Γαλλία

Μεγάλος στόχος της Εθνικής Γαλλίας είναι να φτάσει στον τελικό του Μουντιάλ, αφήνοντας πίσω τις κακές αναμνήσεις του προηγούμενου Παγκοσμίου Κυπέλλου αλλά και των κακών εμφανίσεων από τότε μέχρι σήμερα.

Ant1news

Η μεγαλύτερη στιγμή της ιστορίας της ήταν η κατάκτηση του Παγκοσμίου κυπέλου το 1998 εντός έδρας. Την δεύτερη θέση πήρε το 2006, ενώ δύο φορές βρέθηκε τρίτη το 1958 και το 1986.

Η ομάδα του Ντιντιέ Ντεσάμπ που γεφυρώνει την τωρινή ομάδα με τον μοναδικό τίτλο της Γαλλίας σε Παγκόσμιο Κύπελλο, διαθέτει κάποιους ποδοσφαιριστές από το πρώτο ράφι αλλά και αρκετούς ταλαντούχους που έχουν την μεγάλη ευκαιρία να διακριθούν στα γήπεδα της Βραζιλίας.

Οι «τρικολόρ» συμμετείχαν στον όμιλο μαζί με Φιλανδία, Γεωργία, Λευκορωσία και Ισπανία με την τελευταία να βγαίνει πρώτη με διαφορά 3 βαθμών από τους Γάλλους. Έτσι η Γαλλία αναγκάστηκε να παίξει στα μπαράζ, όπου αντιμετώπισε την Ουκρανία, η οποία της έβαλε δύσκολα νικώντας την στο πρώτο παιχνίδι με 2-0.

Ωστόσο οι «τρικολόρ» έκαναν την μεγάλη ανατροπή στην έδρα τους νικώντας με 3-0 και κάπως έτσι βρέθηκαν στην τελική φάση του Μουντιάλ. Παίκτης κλειδί για την Εθνική Γαλλίας είναι ο 31χρονος Φρανκ Ριμπερί, ο οποίος θα χρειαστεί να πάρει την ομάδα στην πλάτη του, την στιγμή που πιθανότατα αυτό θα είναι το τελευταίο του Μουντιάλ. Ωστόσο, και ο 20χρονος Πολ Πογκμπά χαρακτηρίζεται ως ένα από τα σημαντικά όπλα των «τρικολόρ». Ο κεντρικός χαφ της Γιουβέντους έκανε μια φανταστική χρονιά κατακτώντας το πρωτάθλημα στη SeriaA, με τον απολογισμό του να είναι 7 γκολ σε 32 εμφανίσεις.

Η Εθνική Γαλλίας με τις εμφανίσεις της θέλει να ξεχαστούν τα προηγούμενα χρόνια της ξηρασίας. Αν καταφέρει και φτάσει έως τον τελικό θα είναι μία τεράστια επιτυχία.

Ρόστερ

Τερματοφύλακες:
Ούγκο Γιορίς  (Τότεναμ)
Στεφάν Ρουφιέ (Σεντ Ετιέν)
Μικαέλ Λαντρό (Μπαστιά)

Αμυντικοί:
Ματιέ Ντεμπισί  (Νιουκάστλ)
Πατρίς Εβρά  (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ)
Ραφαέλ Βαράν (Ρεάλ Μαδρίτης)
Μαμαντού Σακό  (Λίβερπουλ)
Μπακαρί Σανιά  (Άρσεναλ)
Λοράν Κοσιελνί  (Άρσεναλ )
Λούκας Ντιν Παρί (Σεν Ζερμέν)
Ελιακίμ Μανγκαλά  (Πόρτο)

Μέσοι:
Γιοάν Καμπάιγ (Παρί Σεν Ζερμέν)
Φρανκ Ριμπερί  (Μπάγερν Μονάχου)
Ματιέ Βαλμπουενά (Μαρσέιγ)
Αντουάν Γκριζμάν (Ρεάλ Σοσιεδάδ)
Μπλες Ματουιντί (Παρί Σεν Ζερμέν)
Μούσα Σισοκό (Νιουκάστλ)
Ρίο Μαβουμπά (Λιλ)
Πολ Πογκμπά (Γιουβέντους)
Κλεμάν Γκρενιέ (Λυών)   

Επιθετικοί:
Ολιβιέ Ζιρού (Άρσεναλ)
Καρίμ Μπενζεμά (Ρεάλ Μαδρίτης)
Λουάκ Ρεμί (Νιουκάστλ) 

Προπονητής: Ντιντιέ Ντεσάμπ