X

Αργεντινή

Με ένα ρόστερ που φοβίζει οποιονδήποτε αντίπαλο, η Αργεντινή δεν θα μπορούσε να μην στοχεύει ψηλά στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας.

Ant1news



Η Αργεντινή παραμένει χωρίς διάκριση στην κορυφαία ποδοσφαιρική διοργάνωση για περισσότερα από 20 χρόνια και σίγουρα ο μεγάλος στόχος της είναι να φτάσει μέχρι τέλους στο Μουντιάλ της Βραζιλίας.

Η «μπιανκοσελέστε» με μεγάλο της αστέρι τον Λιονέλ Μέσι και έχοντας στις τάξεις της παίκτες παγκόσμιας κλάσης, όπως οι Άνχελ Ντι Μαρία, Ιγκουαΐν, Αγουέρο, Λαβέτσι και Μασεράνο, επιδιώκει στα γήπεδα της Βραζιλίας, υπό την καθοδήγηση του Αλεχάντρο Σαμπέγια, να ξεπεράσει τον «σκόπελο» των προημιτελικών, ο οποίος αποδεικνύεται ο "κακός δαίμονας" της Αργεντινής στις τελευταίες διοργανώσεις.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μετά το 1990, όπου είχε ηττηθεί στον τελικό από τη Δυτική Γερμανία, η «μπιανκοσελέστε» έχει λάβει μέρος σε όλα τα Μουντιάλ (1994, 1998, 2002, 2006, 2010), χωρίς όμως να καταφέρει να επαναλάβει τις επιτυχίες του 1978 και του 1986, όταν και κατέκτησε το βαρύτιμο τρόπαιο.

Στο διάστημα αυτό, οι καλύτερές της πορείες σημειώθηκαν στις διοργανώσεις του 1998 στη Γαλλία, του 2006 στη Γερμανία και του 2010 στη Νότια Αφρική, στις οποίες έφτασε μέχρι και τη φάση των προημιτελικών. Η τωρινή θα είναι η 16η συμμετοχή της «μπιανκοσελέστε» στην κορυφαία ποδοσφαιρική διοργάνωση.

Σημειώνεται ότι η Αργεντινή έχει βρεθεί συνολικά σε τέσσερις τελικούς (το 1930, το 1978, το 1986 και το 1990) και τις δύο φορές κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο (το 1978 και το 1986).

Ρόστερ

Τερματοφύλακες
Σέρχιο Ρομέρο (Μονακό)
Αγκουστίν Οριόν (Μπόκα Τζούνιορς)
Μαριάνο Αντουχάρ  (Κατάνια)

Αμυντικοί
Εζεκιέλ Γκαράι (Μπενφίκα)
Μαρτίν Ντεμικέλις (Μάντσεστερ Σίτι)
Μάρκος Ρόχο (Σπόρτινγκ)
Νίκολας Οταμέντι (Ατλέτικο Μινέιρο)
Ούγκο Καμπανιάρο (Ίντερ)
Φεντερίκο Φερνάντεζ (Χετάφε)
Πάμπλο Ζαμπαλέτα (Μάντσεστερ Σίτι)
Χαβιέρ Μασεράνο (Μπαρτσελόνα)

Μέσοι
Άνχελ Ντι Μαρία (Ρεάλ Μαδρίτης)
Αουγκούστο Φερνάντες (Θέλτα)
Έβερ Μπανέγκα (Νιούελς Ολντ Μπόις)
Ένσο Πέρες (Εστουντιάντες)
Λούκας Μπίλια (Λάτσιο)
Μάξι Ροντρίγκεζ (Νιούελς Ολντ Μπόις)
Χοσέ Ερνέστο Σόσα (Ατλέτικο Μαδρίτης)
Ρικάρντο Αλβάρεζ (Ίντερ)

Επιθετικοί
Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα)
Γκονζάλο Ιγκουαίν (Νάπολι)
Εζεκιέλ Λαβέτσι (Παρί Σεν Ζερμέν)
Ροντρίγκο Παλάσιο (Ίντερ)
Σέρχιο Αγουέρο (Μάντσεστερ Σίτι)

Προπονητής: Αλεχάντρο Σαμπέγια