X

Για πάντα νέα με «όπλο» τα βλαστοκύτταρα

Ένα νέο όπλο έχει προστεθεί στη φαρέτρα της επιστήμης στη μάχη ενάντια στη γήρανση, κι αυτό είναι τα βλαστοκύτταρα.

Ant1news

Πρόκειται για μια μορφή αναγεννητικής αντιγηραντικής θεραπείας για το πρόσωπο και το σώμα (π.χ. την περιοχή του ντεκολτέ) με τη χρήση αυτόλογων παραγόντων όπως τα βλαστοκύτταρα και άλλων βιολογικών παραγόντων που υπάρχουν στο λίπος και το περιφερικό αίμα.

Η χρήση των βλαστοκυττάρων για θεραπείες αντιγήρανσης γίνεται με συλλογή βιοπαραγόντων του ίδιου του ενδιαφερόμενου και δεν έχει καμία σχέση με τα εμβρυικά βλαστοκύτταρα που συλλέγονται από τον ομφάλιο λώρο των νεογέννητων κατά τον τοκετό.

Ασφαλής διαδικασία

Η διαδικασία είναι τελείως  ασφαλής και ακίνδυνη αφού δεν χρησιμοποιούνται φάρμακα ή άλλοι χημικοί παράγοντες, αλλά μόνο υλικό που έχει ληφθεί πρόσφατα από το σώμα μας. Επίσης είναι ανώδυνη. Γίνεται με πολύ λεπτές βελόνες και τοπική αναισθησία. Μπορεί μάλιστα να συνδυαστεί με τη λιπαναρρόφηση κοιλιάς έτσι ώστε το λίπος που συλλέγεται να μην πάει… χαμένο.

Η μέθοδος αυτή δεν αντικαθιστά ούτε υποκαθιστά τα αποτελέσματα που έχουμε με το Botox ή οποιαδήποτε χειρουργική θεραπεία. Για όσους όμως  επιθυμούν την αναζωογόνηση του δέρματός τους και την χωρίς χρήση ξένων χημικών υλικών  θεραπεία των σημαδιών του χρόνου είναι η καλύτερη επιλογή, αφού στηρίζεται στη φυσιολογική διαδικασία αναγέννησης από τα ίδια μας τα κύτταρα όπως ακριβώς συμβαίνει στον οργανισμό μας όταν είμαστε νεότεροι και άρα είναι απόλυτα ασφαλής και εγγυημένη.

Αξιοσημείωτο είναι ότι η μέθοδος αυτή είναι πολύ πιο οικονομική από άλλες παλιές θεραπείες.