X

Βρέθηκε η λύση για τη φαλάκρα!

Χαράς ευαγγέλια για τους φαλακρούς όλου του κόσμου! Η λύση στο πρόβλημά τους φαίνεται ότι είναι πλέον γεγονός.

Ant1news

Αμερικανοί επιστήμονες ήλθαν να χαρίσουν ελπίδα στους καραφλούς, καλλιεργώντας στο εργαστήριο ανθρώπινα κύτταρα της θηλοειδούς στιβάδας του δέρματος, κάνοντας τα μαλλιά να ξαναφυτρώσουν! 

Συγκεκριμένα, οι ερευνητές κατάφεραν να κλωνοποιήσουν τριχοθυλάκια, τα μικροσκοπικά "εργοστάσια" παραγωγής μαλλιών, χρησιμοποιώντας δερματικά κύτταρα. Με αυτή τη νέα μέθοδο, τα ανθρώπινα κύτταρα, αφού καλλιεργήθηκαν στο εργαστήριο, επανεμφυτεύτηκαν σε δέρμα ποντικών, κάτι που επέτρεψε την παραγωγή τριχοθυλακίων.

Η εν λόγω τεχνική καθιστά δυνατή τη μεταμόσχευση μαλλιών σε ανθρώπους που έχουν ελάχιστα τριχοθυλάκια, άνδρες και γυναίκες, είτε λόγω τριχόπτωσης είτε επειδή έχουν υποστεί εγκαύματα.

Στο πλαίσιο της έρευνας αυτής, καλλιεργήθηκαν στο εργαστήριο κύτταρα από επτά δωρητές. Στη συνέχεια, εμφυτεύτηκαν στην πλάτη ποντικών και μέσα σε λίγες ημέρες τα μοσχεύματα άρχισαν να παράγουν νέες τρίχες, στις πέντε από τις επτά δοκιμές που έγιναν.

Από τους γενετικούς ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν διαπιστώθηκε ότι τα νέα τριχοθυλάκια ήταν ανθρώπινα και γενετικά παρόμοια με εκείνα των αρχικών δωρητών.

Μέσα στα ευχάριστα υπάρχει όμως πάντα και ένα δυσάρεστο, μιας και θα χρειαστεί να περάσει αρκετός χρόνος για να γίνουν περισσότερες δοκιμές αυτής της τεχνικής προτού να δοκιμαστεί η μέθοδός τους στους ανθρώπους.