X

Το Next Top Model της Αμερικής έχει λεύκη

Μια πανέμορφη κοπέλα που μέχρι πρόσφατα πάλευε με την ανασφάλειά της, είναι το επόμενο top Model της Αμερικής.

Ant1news

Η 19χρονη  Chantelle Young, διεκδικεί τον τίτλο του επόμενου Top Model της Αμερικής, αλλά ακόμα κι αν δεν τον κερδίσει τελικά, θα έχει κερδίσει τις εντυπώσεις και τις καρδιές πολλών ανθρώπων της μόδας σε όλο τον κόσμο. 

Η νεαρή κοπέλα που γεννήθηκε και ζει στον Καναδά, ενώ οι ρίζες της είναι από τη Τζαμάικα, έχει σκούρο δέρμα, αλλά η λεύκη, μια σπάνια πάθηση από την οποία πάσχει, κάνει μερικά σημεία του δέρματός της λευκά.


Το θετικό είναι ότι η ανωμαλία στην όψη του δέρματός της είναι συμμετρική στο πρόσωπό της. Η ίδια λέει: «Πολλοί άνθρωποι έχουν μια ιστορία και ένα παρελθόν, αλλά το δικό μου είναι ζωγραφισμένο στο σώμα μου».

Πάλεψε με την ανασφάλειά της για χρόνια, από τότε που παρουσίασε τα λευκά σημάδια στο δέρμα της, αλλά φαίνεται πως τελικά βγαίνει νικήτρια, καθώς εδώ και αρκετό καιρό δουλεύει ως μοντέλο.

Ως έφηβη είχε πέσει θύμα εκφοβισμού για την πάθηση του δέρματός της και είχε σκεφτεί μέχρι και το να αυτοκτονήσει. «Το παρατσούκλι μου ήταν ζέβρα και αγελάδα», λέει η ίδια ενώ περιγράφει τον εαυτό της στον λογαριασμό της στο instagram ως «μοντέλο λεύκης».

Αυτό είναι το βίντεο που έστειλε για να λάβει μέρος στο ριάλιτι.

Τι ακριβώς είναι η λεύκη ; 

Είναι μια κοινή επίκτητος δερματοπάθεια που χαρακτηρίζεται από έντονες περιγεγραμμένες αποχρωματισμένες κηλίδες.

Πρόκειται για μια διαταραχή της μελάχρωσης όπου τα μελανοκύτταρα καταστρέφονται.

Η Αυτοάνοση θεωρία, η Αυτοκυτταρoτοξική θεωρία, η Νευροχημική θεωρία, η Βιοχημική θεωρία , η Γενετική και η Διατροφική θεωρία και η θεωρία του Οξειδωτικού στρες, προσπάθησαν κατά καιρούς να αποσαφηνίσουν την παθογένεια και παθοφυσιολογία της λεύκης.