X

Εξηγήσεις στην Ιερά Σύνοδο

Εκ νέου συνεδρίασε την Τετάρτη η Ιερά Σύνοδος και εξέτασε τις νέες αποκαλύψεις που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας.

Ant1news

Ικανοποιητικές έκρινε η Διαρκής Ιερά Σύνοδος τις εξηγήσεις του Μητροπολίτη Χίου, που αρνήθηκε ότι έχει λογαριασμούς στο εξωτερικό, ενώ δήλωσε ότι έχει μόνο έναν στην Ελλάδα, με ποσό που πρόκειται να διαθέσει στα σχολεία του νησιού.

Με έγγραφό του ο κ. Διονύσιος προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Δημήτρη Λινό, έχει ζητήσει το άνοιγμα όλων των δήθεν λογαριασμών του, ενώ έχει καταθέσει μήνυση κατά παντός υπευθύνου για τα σχετικά δημοσιεύματα εις βάρος του.

Η Ιερά Σύνοδος ζήτησε παράλληλα εξηγήσεις από τον Μητροπολίτη Αττικής για την off Shore εταιρεία που φέρεται να διαθέται, ενώ στη συνεδρίαση συζητήθηκαν και οι καταγγελίες για τον Ζακύνθου Χρυσόστομο, σχετικά με την βίλα στην Πάτμο. Το πρωί προσήλθε στη Σύνοδο της Ιεραρχίας ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, που φέρεται αναμεμειγμένος σε ροζ σκάνδαλα.

Δεν τίθεται θέμα παραίτησης του αρχιεπισκόπου, δήλωσε ο Στέλιος Παπαθεμελής μετά την συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, καθώς όπως είπε, ο κ. Χριστόδουλος δεν εμπλέκεται ο ίδιος στα σκάνδαλα.

Την Πέμπτη τελικά η ΔΙΣ θα εξετάσει τις καταγγελίες κατά του Μητροπολίτη Ζακύνθου, κ. Χρυσοστόμου, σχετικά με τη βίλα στην Πάτμο ενώ ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου που φέρεται αναμεμειγμένος σε ροζ σκάνδαλα είχε την Τετάρτη συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο η υπόθεση του όμως δεν συζητήθηκε καθώς δεν προσήλθε βασικός μάρτυρας κατηγορίας.

Την Πέμπτη εκδικάζεται από το εκκλησιαστικό δικαστήριο και η υπόθεση κληρικού που κατηγορείται για παιδεραστία παράλληλα με την ποινική εκδίκαση της υπόθεσης.

Την ίδια ώρα, στα Ιεροσόλυμα μεταβαίνει ο υφυπουργός Εξωτερικών Παναγιώτης Σκανδαλάκης όπου θα έχει συνομιλίες με τον Πατριάρχη Ειρηναίο για τις εξελίξεις.

Εν τω μεταξύ, κατάθεση-"φωτιά" έδωσε στον Αρειο Πάγο ο παραιτηθείς Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος Θεόκλητος, σχετικά με τη δράση και τις μεθόδους του αρχιμανδρίτη Ιάκωβου Γιοσάκη.

Ο κ. Θεόκλητος παραδέχθηκε ότι ο Γιοσάκης τον είχε βοηθήσει στις αντιδικίες του με τον πρώην Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος, με αντάλλαγμα να τον προτείνει για αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου. Ανέφερε ότι δάνεισε 5.000 ευρώ στην ανακρίτρια Αντωνία Ηλία με προτροπή του Γιοσάκη, για τον οποίο είπε επίσης, ότι διοργάνωνε ταξίδια αναψυχής για δικαστές και δικηγόρους στο Ντουμπάι και το Λουγκάνο.

Για όλους και για όλα μίλησε ο Θεόκλητος Κουμαριανός, στην εκπομπή του ΑΝΤ1 "Καλημέρα Ελλάδα" και στον Γιώργο Παπαδάκη. Ο κ. Θεόκλητος παραδέχθηκε ότι δάνεισε 5.000 Ευρώ στην πρωτοδίκη Αντωνία Ηλία, που εμπλέκεται στο παραδικαστικό κύκλωμα. Αναφέρθηκε ακόμη στην υπόθεση Κουλουσούσα, υποστηρίζοντας ότι δεν έκανε ποτέ απόπειρα αυτοκτονίας, ενώ επιτέθηκε στην αδελφότητα τής "Χρυσοπηγής" επισημαίνοντας ότι επιδιώκει να ελέγξει τον περιβάλλον τού Αρχιεπισκόπου.