X

Στη Βουλή η τροπολογία για τους διοικητικούς υπαλλήλους

Συζήτηση και ψηφοφορία σήμερα στη Βουλή για την τροπολογία του υπουργείου Παιδείας που αφορά στην αργία που θα μπουν οι υπάλληλοι οι οποίοι δε θα απογραφούν.

Ant1news

Πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποιούν το μεσημέρι οι εργαζόμενοι στο ΕΜΠ και το Πανεπιστήμιο Αθηνών, καθώς φέρονται αποφασισμένοι να εξαντλήσουν την προθεσμία του υπουργείου Παιδείας έως την Τρίτη 22 Οκτωβρίου προκειμένου να απογραφούν.

Έως την ερχόμενη Τρίτη οι διοικητικοί υπάλληλοι καλούνται να συμπληρώσουν σε ηλεκτρονική πλατφόρμα τα τυπικά τους προσόντα, προκειμένου μοριοδοτηθούν και στη συνέχεια τριμελής επιτροπή θα συντάξει τη λίστα με τα 1.349 ονόματα των υπαλλήλων θα τεθούν σε διαθεσιμότητα. Η πρόσκληση του υπουργείου Παιδείας αφορά στους υπαλλήλους του Πανεπιστημίου Αθηνών, του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, του Πανεπιστημίου Πατρών, Κρήτης και Θεσσαλίας.

Στη Βουλή είναι προγραμματισμένη για σήμερα η συζήτηση επί των τροπολογιών του υπουργείου Παιδείας, προκειμένου να ψηφισθεί η τροπολογία που προβλέπει αργία για όποιον υπάλληλο δεν συμπληρώσει τα στοιχεία του. Οι διοικητικοί υπάλληλοι από την πλευρά τους τραβούν το σκοινί και συνεχίζουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις τους έως το τέλος της εβδομάδας.

Από την πλευρά τους, πάντως, οι πρυτάνεις θα πάνε έως το ευρωκοινοβούλιο για να συζητήσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα πανεπιστήμιο με επικεφαλής τον προεδρεύοντα, πρύτανη του ΑΠΘ, Γιάννη Μυλόπουλο.