X

Έκκληση της Συγκλήτου να ξεκινήσουν τα μαθήματα τη Δευτέρα

Έκκληση προς όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές να συνδράμουν ώστε να ξεκινήσουν τα μαθήματα στο Πανεπιστήμιο Αθηνών τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου κατέθεσε η Σύγκλητος του ιδρύματος.

Ant1news

Την απόφαση έλαβε η σύγκλητος του πανεπιστημίου σε έκτακτη συνεδρίαση, την οποία συγκάλεσε ο πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού  Πανεπιστημίου Αθηνών Θεοδόσης Πελεγρίνης.

«Ο στόχος είναι να ανοίξει το εξάμηνο εάν αυτό είναι εφικτό» τόνισε ο κοσμήτορας της σχολής Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών Μιχάλης Τσινισιζέλης σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνεδρίασης, επισημαίνοντας ότι έχουν δημιουργηθεί σοβαρότατα προβλήματα εξαιτίας της διαθεσιμότητας. «Πρέπει να αρθούν οι τεχνικές δυσκολίες ώστε να επιστρέψουν οι υπάλληλοι στις θέσεις τους».

Η πρόεδρος του τμήματος Φιλολογίας  Ελένη Καραμαλέγκου τόνισε ότι η Σύγκλητος  πήρε μια καθαρή απόφαση. «Η απόφαση είναι να λειτουργήσει το πανεπιστήμιο σε όλο του το εύρος» σημείωσε, προσθέτοντας ότι για να γίνει αυτό απαιτείται μια ουσιαστική συζήτηση σε ήπιο κλίμα, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι το εξάμηνο μπορεί να σωθεί «χωρίς εκπτώσεις στην ποιότητα της εκπαιδευτικής διαδικασίας».

Πάντως αρκετοί είναι οι καθηγητές που εκφράζουν την άποψη ότι εξάμηνο δεν μπορεί να σωθεί.

Την ίδια ώρα, η Νομική Σχολή Αθηνών παραμένει ακόμα κλειστή εξαιτίας κατάληψης  που πραγματοποιούν φοιτητές. Υπενθυμίζεται ότι χθες οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΚΠΑ αποφάσισαν να  προχωρήσουν σε δύο νέες 24ωρες απεργίες, για σήμερα και την Τετάρτη, οπότε και θα συνεδριάζουν εκ νέου σε κλίμα διχασμού.