X

Έκλεισαν και δημοσιοποιούνται οι μετεγγραφές φοιτητών

Εντός της ημέρας πρόκειται να ανακοινωθούν από το υπουργείο Παιδείας οι μετεγγραφές φοιτητών των σχολικών ετών της περιόδου 2009-2013.

Ant1news



Τα αποτελέσματα για τις μετεγγραφές αφορούν τους επιτυχόντες των σχολικών ετών 2009-2010, 2010-2011, 2011-2012 και 2012-2013 στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, και όπως γνωστοποίησε το υπουργείο Παιδείας πρόκειται να είναι διαθέσιμα εντός της ημέρας, στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, αλλά και στη διεύθυνση http://solon.it.minedu.gov.gr.

Όπως αναφέρει το υπουργείο, ο αριθμός των φοιτητών που μεταφέρει τη θέση του ανέρχεται σε 3.782, ενώ ο συνολικός αριθμός των αιτούντων, οι οποίοι πληρούσαν τις προϋποθέσεις μεταφοράς θέσης σε 8.438.

Οι φοιτητές που αιτήθηκαν τη μετεγγραφή καλούνται να εισέλθουν στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, είτε στη δεύτερη διεύθυνση, με τον 8-ψήφιο κωδικό εξετάσεων και τα τέσσερα αρχικά τους σε Ελληνικούς χαρακτήρες (επώνυμο, όνομα, πατρώνυμο, μητρώνυμο), προκειμένου να ενημερωθούν για τα αποτελέσματα.

Το υπουργείο Παιδείας ενημερώνει ότι οι επιτυχόντες οφείλουν να προσέλθουν προσωπικά ή μέσω νομίμως εξουσιοδοτημένου εκπροσώπου τους από την Δευτέρα 17/03/2014 έως και την Δευτέρα  31/03/2014, στη Γραμματεία του Τμήματος υποδοχής τους, προκειμένου να υποβάλουν αίτηση εγγραφής προσκομίζοντας αντίγραφο της ηλεκτρονικής τους αίτησης και τα απαραίτητα δικαιολογητικά που αναγράφονται σε αυτή.

Στην περίπτωση που οι φοιτητές δεν διαθέτουν αντίγραφο της ηλεκτρονικής τους αίτησης μπορούν να το εκτυπώσουν εισερχόμενοι στην ιστοσελίδα http://solon.it.minedu.gov.gr του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Σημειώνεται ότι η εγγραφή των επιτυχόντων ολοκληρώνεται μετά τον έλεγχο των δικαιολογητικών από τα Ιδρύματα υποδοχής τους.