X

Ελεύθερες οι μεταγραφές φοιτητών από τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες

Από φέτος  όλες οι θέσεις σε ΑΕΙ και ΤΕΙ θα διατεθούν με βάση τις βαθμολογικές επιδόσεις των υποψηφίων στις πανελλαδικές εξετάσεις.

Ant1news

Με ελεύθερες μεταγραφές φοιτητών από τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες , απαντά το Υπουργείο  Παιδείας στην απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που είχε κρίνει αντισυνταγματικό το σύστημα εισαγωγής  στα πανεπιστήμια των υποψηφίων των ειδικών κατηγοριών.

Έτσι από φέτος  όλες οι θέσεις σε ΑΕΙ και ΤΕΙ θα διατεθούν με βάση τις βαθμολογικές επιδόσεις των υποψηφίων στις πανελλαδικές εξετάσεις.

«Υπήρχε μια ρύθμιση  με την οποία  παιδιά τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών έμπαιναν  σε επιπλέον θέσεις με χαμηλότερους βαθμούς , τώρα θα ανταγωνίζονται με όλους και θα παίρνουν ελεύθερα μεταγραφή».

Αυτό δήλωσε ο Υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος,  κατά τη διάρκεια της συνέντευξης του στο Πρωινό ΑΝΤ1 και τον Γιώργο Παπαδάκη, αποκαλύπτοντας τι προβλέπει η ρύθμιση που θα κατατεθεί την ερχόμενη εβδομάδα μέσα στο νομοσχέδιο του Υπουργείου για την Έρευνα και την Τεχνολογία.