X

Στην τελική ευθεία για τις πανελλαδικές

Κορυφώνεται η αγωνία των υποψηφίων για την Τετάρτη. Περίπου 100.000 υποψήφιοι θα δώσουν τη μάχη των πανελλαδικών εξετάσεων για να διεκδικήσουν μια θέση στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας.

Ant1news

Της Άντας Τράκου

Αυτή η μάχη θα δοθεί επί ίσοις όροις , καθώς φέτος καταργήθηκε ο πρόσθετος αριθμός θέσεων για τις κατηγορίες ειδικών κριτηρίων, όπου ανήκαν τρίτεκνοι και πολύτεκνοι.

Τι θα ισχύσει για τις μεταγραφές των υποψηφίων πολύτεκνων οικογενειών και κοινωνικών κριτηρίων

Οι υποψήφιοι που υπάγονται στις κατηγορίες ειδικών κριτηρίων, δε χρειάζεται με την έναρξη των εξετάσεων να κάνουν καμία ενέργεια αλλά, όπως ορίζουν οι νέες νομοθετικές ρυθμίσεις ,μετά την ολοκλήρωσή τους  και την έκδοση των αποτελεσμάτων με σχετική αίτησή του προς το τμήμα υποδοχής θα είναι δικαιούχοι μεταφοράς της θέση τους.

Τη Δευτέρα 26 Μαΐου θα «ανοίξει» η Τράπεζα Θεμάτων

Η «επίσημη πρώτη» της νεοσύστατης Τράπεζας Θεμάτων, από όπου  για πρώτη φορά φέτος  θα αντληθεί  το 50% των ερωτήσεων για τις προαγωγικές εξετάσεις της Α' Λυκείου θα γίνει τη Δευτέρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με το νέο σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ και ΤΕΙ ο τελικός βαθμός της Α Λυκείου θα έχει συμβολή στη διαμόρφωση του Βαθμού Προαγωγής και Απόλυσης που θα αποτελεί τον 5ο βαθμό για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, οι άλλες 4 βαθμολογίες θα προκύπτουν από την εξέταση των μαθητών στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα.

Ο αγώνας δρόμου αρχίζει

Οι πανελλαδικές εξετάσεις των υποψηφίων των ημερήσιων και εσπερινών Γενικών Λυκείων  και των ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ-ΟΜΑΔΑ Β΄) η θα αρχίσουν την Τετάρτη 28 Μάιου , ενώ οι πανελλαδικές εξετάσεις των υποψηφίων των ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ-ΟΜΑΔΑ Α΄) θα αρχίσουν την Πέμπτη . Οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων θα ξεκινήσουν το Σάββατο 21 Ιουνίου . Η Υγειονομική Εξέταση και Πρακτική Δοκιμασία των υποψηφίων για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (Τ.Ε.Φ.Α.Α.) θα διεξαχθεί από 23 Ιουνίου έως και τις 4 Ιουλίου.