X

Στις 24 Ιουνίου ξεκινά η διαδικασία υποβολής μηχανογραφικών

Από την Τρίτη θα μπορούν, μέσω διαδικτύου οι υποψήφιοι για τα ΑΕΙ και ΤΕΙ να υποβάλλουν τα μηχανογραφικά τους δελτία.

Ant1news

Την ερχόμενη Τρίτη, 24 Ιουνίου, ξεκινά η διαδικασία για την υποβολή μηχανογραφικών δελτίων για όσους διεκδικούν μία θέση στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας.

Η υποβολή θα γίνει ηλεκτρονικά και είναι απαραίτητος ένας προσωπικός κωδικός ασφαλείας (password) τον οποίο ο κάθε υποψήφιος παραλαμβάνει από το σχολείο του.

Μετά από την Τρίτη και την παραλαβή του κωδικού και μέχρι την ανακοίνωση των βαθμολογιών, οι υποψήφιοι θα έχουν τη δυνατότητα να επεξεργάζονται το πρόχειρο μηχανογραφικό δελτίο τους, στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.it.minedu.gov.gr. Εκεί θα υπάρχει και η απαραίτητη ενημέρωση, αλλά όχι και η δυνατότητα αποθήκευσής του.

Από την ανακοίνωση των βαθμών των ΓΕΛ ή των ΕΠΑΛ ως και τη Δευτέρα 14 Ιουλίου, όλοι οι υποψήφιοι θα πρέπει να κλειδώσουν το τελικό τους μηχανογραφικό δελτίο (επιλέγοντας οριστικοποίηση), στην ίδια ηλεκτρονική διεύθυνση . Μετά την οριστικοποίηση, το μηχανογραφικό δελτίο καταχωρείται  στη βάση του υπουργείου Παιδείας και καμία τροποποίηση από τον υποψήφιο δεν είναι πλέον δυνατή.

Συμβουλεύονται οι υποψήφιοι να εκτυπώσουν ή και να αποθηκεύσουν στον υπολογιστή τους το οριστικοποιημένο μηχανογραφικό τους δελτίο, ώστε να έχουν ανά πάσα στιγμή πρόσβαση σε αυτό.

Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Παιδείας επισημαίνει ότι οι υποψήφιοι που δεν διαθέτουν υπολογιστή θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν τους υπολογιστές των σχολείων τους για να συμπληρώσουν το μηχανογραφικό τους δελτίο, αλλά και ότι πρέπει να υποβάλουν το μηχανογραφικό τους εμπρόθεσμα γιατί αλλιώς θα αποκλειστούν από την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση για φέτος.