X

«Βατερλώ» για τους μαθητές της Α΄ Λυκείου

«Πανωλεθρία» καταγράφεται στις εξετάσεις της Α΄ Λυκείου για τους μαθητές, καθώς όπως προκύπτει, σε αρκετές περιοχές μένουν μεταξεταστέοι περίπου 4 στους 10.

Ant1news



Σύμφωνα το «Έθνος», σχεδόν 4 στους 10 μαθητές της Α' Λυκείου «κόπηκαν» στις προαγωγικές εξετάσεις της Α΄ Λυκείου, οι οποίες διεξήχθησαν κατά 50% μέσω της Τράπεζας Θεμάτων και κινδυνεύουν να μείνουν στην ίδια τάξη.

Όπως αναφέρεται, εξαιτίας του νέου τρόπου υπολογισμού του βαθμού προαγωγής που φέτος αυστηροποιήθηκε και δευτερευόντως λόγω της Τράπεζας Θεμάτων, παρατηρούνται υψηλά ποσοστά μαθητών που μένουν μεταξεταστέοι και θα κληθούν να εξεταστούν και πάλι τον Σεπτέμβρη.

Οι μαθητές δυσκολεύτηκαν πολύ με τα φετινά θέματα και όπως προκύπτει από τα στοιχεία το 20% εξ αυτών «πάτωσε» στα μαθηματικά και «κόπηκε», ενώ σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, πολλοί ακόμη μαθητές θα εξεταστούν ξανά τον Σεπτέμβριο στη Γεωμετρία, τη Φυσική, τη Χημεία και τα Αρχαία.

Βαθμολογητές σχολείων σημείωναν ότι το μεγάλο αυτό πρόβλημα με την Άλγεβρα προκλήθηκε διότι το 50% των ερωτημάτων επελέγη από την Τράπεζα Θεμάτων.

Μιλώντας για το ζήτημα, πάντως, ο υφυπουργός Παιδείας, Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος, διαβεβαίωσε ότι όσες δυσλειτουργίες προέκυψαν θα αντιμετωπιστούν, ξεκαθάρισε, όμως, ότι δεν υπάρχει απόφαση να δοθεί ειδική βαθμολογική οδηγία φέτος.