X

Δραστικά μέτρα για τους εκπαιδευτικούς με βεβαρημένο ποινικό μητρώο

Αποκλείονται από το εκπαιδευτικό σύστημα δάσκαλοι και καθηγητές σε βάρος των οποίων έχει ασκηθεί ποινική δίωξη.

Ant1news

Την έξοδο από το εκπαιδευτικό σύστημα σε «δασκάλους» και «καθηγητές» που τους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη ή έχουν καταδικαστεί για οποιοδήποτε έγκλημα κατά της γενετήσιας ελευθερίας, δείχνει ο Ανδρέας Λοβέρδος, καταθέτοντας σχετική τροπολογία στη Βουλή.

Μετά την αποκάλυψη από τον ίδιο τον υπουργό Παιδείας ότι εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων εμπλέκονται σε κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας, κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για τις θρησκευτικές κοινότητες που συζητείται στο Γʼ  Θερινό Τμήμα η τροπολογία που τους θέτει εκτός συστήματος.

Ειδικότερα, «απαγορεύεται η συμμετοχή υποψηφίου στη διαδικασία για την πλήρωση θέσεων αναπληρωτών εκπαιδευτικών ή ωρομίσθιων στην περίπτωση που έχει ασκηθεί κατʼ αυτού ποινική δίωξη ή υπάρχει καταδίκη για οποιοδήποτε έγκλημα κατά της γενετήσιας ελευθερίας ή οικονομικής εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής».

Η ίδια τροπολογία ορίζει ακόμη, ότι για την πειθαρχική ευθύνη και την εν γένει διαδικασία εκπαιδευτικών ιδιωτικών σχολείων γενικής εκπαίδευσης, εφαρμόζονται οι διατάξεις του υπαλληλικού κώδικα.