X

Φορτσάκης: Κίνδυνος να χαθεί το εξάμηνο για τους φοιτητές που μεταγράφηκαν

«Υπάρχει ζήτημα απώλειας του εξαμήνου για τους φοιτητές που μεταγράφηκαν, διότι το Πανεπιστήμιο Αθηνών δεν έχει τις υποδομές να τους εξυπηρετήσει» ανέφερε ο πρύτανης του Πανεπιστημιου Αθηνών Θόδωρος Φορτσάκης.

Ant1news

Το ενδεχόμενο να χάσουν το εξάμηνο οι φοιτητές που μεταγράφηκαν στο ΕΚΠΑ επεσήμανε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Θόδωρος Φορτσάκης.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ FM o κ. Φορτσάκης είπε ότι η Πολιτεία «φόρτωσε το Πανεπιστήμιο Αθηνών» και η εφαρμογή του μέτρου δεν έγινε συντεταγμένα με αποτέλεσμα να έχουν επιβαρυνθεί τα ιδρύματα πέρα από τις δυνατότητές τους.

«Εμείς, στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, καλούμαστε σήμερα να φιλοξενήσουμε 25% παραπάνω από τους φοιτητές που είχαμε πέρυσι. Για να σας το κάνω λιανά: η Ιατρική Σχολή έβαλε 168 και τώρα έχει 421. Άλλο να έχεις 170 ανθρώπους και τις υποδομές γι’ αυτούς και άλλο για 420. Δεν μπορούν π.χ. να πηγαίνουν στα εργαστήρια, διότι δεν έχουμε για τόσους φοιτητές, ούτε καθηγητές, ούτε διοικητικούς υπαλλήλους» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Φορτσάκης.