X

Συλλήψεις μαθητών, καταγγελίες για βία και σχολεία κλειστά

Καθηγητές κατήγγειλαν την προσαγωγή τεσσάρων μαθητών στο Χολαργό και βιαιοπραγίες σε βάρος του ενός από άνδρες της ασφάλειας. Συνελήφθησαν μαθητές και γονείς στη Λαμία.

Ant1news

Αναβρασμός στην παιδεία με εκατοντάδες σχολεία να παραμένουν κλειστά λόγω καταλήψεων. Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Παιδείας, οι καταλήψεις συνεχίζονται σε 364 σχολεία, από τα 500 που ήταν αρχικά.

Στο μεταξύ καθηγητές και γονείς καταγγέλλουν την προσαγωγή τεσσάρων μαθητών στο Α.Τ. Χολαργού χθες το βράδυ. Σύμφωνα με όσα λένε, άνδρες της ασφάλειας σταμάτησαν για έλεγχο τους νεαρούς που βρίσκονταν έξω από σχολείο της περιοχής.  Δύο από τους μαθητές πανικοβλήθηκαν και άρχισαν να τρέχουν. Οι άνδρες της ασφάλειας τους κυνήγησαν ενώ βιαιοπράγησαν σε βάρος του ενός και του πέρασαν χειροπέδες.

Οι τέσσερις μαθητές, μετά την εξακρίβωση στοιχείων στο αστυνομικό τμήμα, αφέθηκαν ελεύθεροι ενώ η διοικητής διέταξε ΕΔΕ για το περιστατικό.

Συλλήψεις στη Λαμία 

Μετά την πρόσφατη επέμβαση στο 1ο ΕΠΑΛ, σειρά είχε το 1ο Γενικό Λύκειο Λαμίας, το οποίο από το βράδυ της Τρίτης τελούσε υπό κατάληψη. Λίγο πριν τα μεσάνυχτα έγινε επέμβαση από την αστυνομία, παρουσία Εισαγγελέα και η κατάληψη έλαβε τέλος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του lamiareport,  είχε προηγηθεί μήνυση, η οποία υποβλήθηκε από μητέρα μαθήτριας του σχολείου.

Εννέα μαθητές συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στο αστυνομικό μέγαρο ενώ λίγο αργότερα συνελήφθησαν με εντολή Εισαγγελέα και οι 8 από τους κηδεμόνες τους.

Μαθητές και γονείς αφέθηκαν ελεύθεροι τα ξημερώματα ενώ θα παραπεμφθούν σε δίκη με την κατηγορία της διατάραξης οικιακής ειρήνης οι μαθητές και παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου οι γονείς.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος μιλώντας στο Πρωινό ΑΝΤ1 παρατήρησε ότι το φαινόμενο των καταλήψεων σημείωσε κάμψη από χθες, υπερασπίστηκε τις κινητοποιήσεις ως μορφή έκφρασης της ελευθερίας, τόνισε ωστόσο ότι δεν πρέπει να χάνονται μαθήματα. Σχετικά με την παρέμβαση εισαγγελίας είπε ότι «δεν έγινε και ότι υπήρξε μόνο μία συζήτηση στην Βουλή».

Κλειστά σήμερα τα σχολεία – Εκλογές των εκπαιδευτικών

Πάντως όλα τα σχολεία (δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια) θα παραμείνουν σήμερα κλειστά καθώς πραγματοποιούνται εκλογές για την ανάδειξη των αιρετών εκπροσώπων στα υπηρεσιακά συμβούλια των εκπαιδευτικών.

Τα σχολεία δεν θα λειτουργήσουν, όπως γίνεται πάντα στις εκλογές των εκπαιδευτικών, για να διευκολυνθούν οι δάσκαλοι και οι καθηγητές να συμμετάσχουν στις διαδικασίες ανάδειξης των εκπροσώπων τους.