X

Σε μαζικές καταλήψεις καλεί τους μαθητές η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ

Να δημιουργηθεί μεγαλύτερη αναταρχή στον χώρο της Παιδείας επιδιώκει ο ΣΥΡΙΖΑ, προτρέποντας τους μαθητές να αφήσουν τα θρανία και να καταλάβουν τα σχολεία τους.

Ant1news

"Λάδι στην φωτιά" στην αναταραχή στο χώρο της Παιδείας ρίχνει η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία προτρέπει τους μαθητές σε ολόκληρη την χώρα να αφήσουν τα θρανία και τα μαθήματα τους και να προχωρήσουν σε καταλήψεις σχολείων και άλλου είδους κινητοποιήσεις.

Σε ανακοίνωσή της η Νεολαία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης επικροτεί την στάση των μαθητών που ήδη προβαίνουν σε καταλήψεις των σχολείων τους, ενθαρρύνοντας και ουσιαστικά ζητώντας απο όλους τους υπόλοιπους ανά την επικράτεια να τους μιμηθούν, βάζοντας «λουκέτο» στα σχολεία τους.

Η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται σε "εντυπωσιακό αγωνιστικό δυναμικό", αν και σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Παιδείας, μόλις 364 σχολεία απο τα 13.500 σε όλη την χώρα τελούν υπό κατάληψη, έναντι περίπου 500 χθες.

Στην ανακοίνωση, που τελειώνει με την φράση "Ραντεβού στους αγώνες, το μέλλον μας ανήκει!" τονίζεται ότι "ο αγώνας των μαθητών, που ξεκίνησε με συνελεύσεις, πορείες, καταλήψεις, για ένα σχολείο διαφορετικό, πρέπει να γίνει αγώνας ολόκληρης της κοινωνίας".

Η αντίδραση Λοβέρδου

Στο περιθώριο των εργασιών του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας ο υπουργός Παιδείας καταδίκασε τις κομματικές παρεμβάσεις στον χώρο των σχολείων με αφορμή την ανακοίνωση που εξέδωσε η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Λοβέρδος ενημέρωσε επίσης πως επικοινώνησε με την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και με τον επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Μανώλη Σφακιανάκη «και τους είπα ότι αν είναι μαθητική η σελίδα στο Facebook έχει καλώς. Είναι η χρησιμοποίηση της τεχνολογίας από μαθητές. Αν, όμως, είναι ένας άνθρωπος μιας άλλης ηλικίας που θέλει να καθορίσει τη λειτουργία των σχολείων, τότε υπάρχει πρόβλημα. Ζήτησα τον σχετικό έλεγχο».