X

ΕΚΠΑ: Κλειστά τα κτίρια Νομικής, ΟΠΕ και Πρυτανείας έως 17 Νοεμβρίου

Κατεβάζουν «ρολά» τα κτίρια των Σχολών του ΕΚΠΑ στο κέντρο της Αθήνας από σήμερα έως τη Δευτέρα 17 Νοεμβρίου.

Ant1news

Για λόγους ασφαλείας με αφορμή τις εκδηλώσεις για την επέτειο της 17ης Νοεμβρίου, οι Πρυτανικές Αρχές, μετά από εισήγηση των Κοσμητόρων των Σχολών του Ε.Κ.Π.Α. στο κέντρο της Αθήνας (Νομικής, Ο.Π.Ε.) αποφάσισαν τα αντίστοιχα κτίρια να παραμείνουν κλειστά από την Πέμπτη 13/11/14 έως και την προσεχή Δευτέρα 17/11.

«Για παρόμοιους λόγους και μετά από υπεύθυνη εκτίμηση της όλης κατάστασης βάσει των διαθέσιμων στοιχείων προκρίθηκε τελικά να κλείσει και το κτήριο της Πρυτανείας κατά το ίδιο διάστημα και να αναβληθούν οι προγραμματισμένες εκεί εκδηλώσεις αυτών των ημερών», προστίθεται στην ανακοίνωση του ΕΚΠΑ. 

«Ζητούμε την κατανόηση όσων επρόκειτο να συμμετάσχουν στις παραπάνω εκδηλώσεις και των εργαζομένων του Ιδρύματος για την ανάγκη αυτών των εκτάκτων ρυθμίσεων που επιβάλλουν οι περιστάσεις. Πρυτανεύει σταθερά στις ενέργειές μας το συναίσθημα ευθύνης απέναντι του Πανεπιστημίου και της όλης ελληνικής πολιτείας», προστίθεται.

Σήμερα επικράτησε ένταση το πρωί έξω από τη Νομική όταν περίπου 50 φοιτητές συγκεντρώθηκαν έξω από τη σχολή, έχοντας πάρει απόφαση για κατάληψη. Οι αστυνομικές δυνάμεις έκλεισαν την είσοδο και στη συνέχεια τους απώθησαν.