X

Έλληνες φοιτητές νομικής έβαλαν τα γυαλιά στο Χάρβαρντ!

Η «ελίτ» της Νομικής Αθηνών ταξίδεψε στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού και διακρίθηκε.

Ant1news



Της Χριστίνας Παπαδημητροπούλου

Η ελληνική ομάδα από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, επέστρεψε από την Αμερική έχοντας στις βαλίτσες της το χάλκινο βραβείο από τον Παγκόσμιο Γύρο του Διεθνούς Διαγωνισμού Εικονικής Δίκης-Foreign Direct Investment International Arbitration Moot 2014.

Οι προπτυχιακοί φοιτητές Λεωνίδας Βυζάς- Ασημακόπουλος, Ειρήνη Κικαρέα, Θεοδώρα-Θέτιδα Κουτεντάκη, Αλίκη-Αθηνά Παπαναστασίου και Κλεονίκη-Μαρία Σεργάκη, υπό την καθοδήγηση του λέκτορα Αναστασίου Γουργουρίνη, πέρασαν στον προκριματικό γύρο του διαγωνισμού και κατάφεραν να διακριθούν ανάμεσα από 79 πανεπιστημιακά ιδρύματα απ’ όλο τον κόσμο, παίρνοντας το εισιτήριο για το μεγάλο τελικό. Οι εξετάσεις πραγματοποιήθηκαν από τις 24 μέχρι και τις 26 Οκτωβρίου στo τμήμα Νομικής του Παν/μιου του Pepperdine στο Μαλιμπού της Καλιφόρνια, με τη συμμετοχή 40 Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων.

Η «ελίτ» της Νομικής Αθηνών ταξίδεψε στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού και κλήθηκε να χειριστεί μια εικονική δίκη με θέμα την υπόθεση των ιδιωτών ομολογιούχων που εμπιστεύθηκαν το ελληνικό κράτος και είδαν τα ομόλογά τους να «κουρεύονται». Το θέμα αφορούσε σε προσφυγή ξένου hedge fund, κατόχου κρατικών ομολόγων, που αρνήθηκε τη συμμετοχή του σε πρόγραμμα ανταλλαγής αυτών των ομολόγων, στο πλαίσιο αναγκαίας αναδιάρθρωσης του χρέους του κράτους-εκδότη, η οποία διευκολύνθηκε μέσω της επιβολής, δια νόμου, ρητρών συλλογικής δράσης.

Κριτές στον Παγκόσμιο Γύρο του διαγωνισμού FDI Moot ήταν εγνωσμένης φήμης ακαδημαϊκοί και στελέχη διεθνών δικηγορικών εταιρειών.

Οι Έλληνες έβαλαν τα γυαλιά ακόμα και σε διάνοιες του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, αφού οι φοιτητές της αμερικάνικης ομάδας δεν κατάφεραν να μπουν στην τριάδα.


Μια διεθνής διάκριση που κάνει ξακουστή την Ελλάδα, αποδεικνύοντας ότι η νέα γενιά πρωτοπορεί-καινοτομεί κι έχει πολλά να δώσει σε όλους μας, βγάζοντας μας ασπροπρόσωπους στα πέρατα της γης!