X

Κυκλοφορεί ο δίσκος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής «Στην Ελλάδα της Αγάπης»

Η Εκκλησία μαζί με γνωστούς καλλιτέχνες βοηθούν για ακόμη μια φορά όσους έχουν ανάγκη.

Ant1news



Η δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Στην Ελλάδα της Αγάπης» θα κυκλοφορήσει με την Κυριακάτικη Δημοκρατία στις 23 Νοεμβρίου και τα έσοδα θα διατεθούν για το έργο του Γενικού Φιλόπτωχου Ταμείου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Είναι μια έκδοση με παραδοσιακή τραγούδια που έχει επιμεληθεί η Διεύθυνση Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής της Αρχιεπισκοπής, η Σχολή της Ιεράς Αρχιεπισκοπής μαζί με τη ορχήστρα «Κανών».

Στις μελωδίες της προσφοράς, ενώνουν τις φωνές τους η Ελένη Βιτάλη, η Γλυκερία, ο Κώστας Μακεδόνας, η Μελίνα Ασλανίδου, η Ερωφύλη και η Σοφία Μάνου.

Ο Αρχιεπίσκοπός τίμησε τους καλλιτέχνες που συμμετέχουν στην δισκογραφική παραγωγή και μιλώντας στο Πνευματικό Κέντρο της Αρχιεπισκοπής για το φιλανθρωπικό έργο, τόνισε: "σήμερα υπάρχει ανάγκη για παρηγοριά. Είναι μια εποχή που ο καθένας ζητάει μια ζεστή αγκαλιά, να πει τον πόνο του. Και αυτός είναι ο σκοπός της Εκκλησίας. Υπάρχουν δυσκολίες, αλλά τίποτε δε γίνεται στη ζωή χωρίς δυσκολίες".

Στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου που παραχωρήθηκε ο Διευθυντής της Σχολής Βυζαντινής Παραδοσιακής Μουσικής της Αρχιεπισκοπής Αρχιμανδρίτης Ειρηναίος Νάκος ανέφερε πως "Η Εκκλησία δε μένει στις ευχές, γιατί ο πεινασμένος δε μπορεί να χορτάσει με ευχολόγιο. Η Εκκλησία έπραττε, πράττει και θα συνεχίσει να πράττει. Κάνουμε πράξη το ρητό του Μακαριωτάτου, ούτε ένας να μη μείνει χωρίς φαγητό".

Ο Διευθυντή του Γενικού Φιλόπτωχου Ταμείου της Αρχιεπισκοπής Πρωτοπρεσβύτερος Βασίλειος Χαβάτζας μίλησε για την δισκογραφική παραγωγή επισημαίνοντας  ότι: "Συνδυάζεται μία πολιτιστική παραγωγή με μία συνεισφορά για φιλανθρωπικό σκοπό".

Ο εκδότης της εφημερίδας «Δημοκρατία» κ. Ιωάννης Φιλιππάκης, μίλησε για την συμβολή της εφημερίδας στην προσπάθεια αυτή της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, τονίζοντας ότι βασικός πυλώνας της εφημερίδας είναι η στήριξη της Εκκλησίας και της Ορθοδοξίας.