X

Η πρώτη συνάντηση του Αρχιεπισκόπου με τον Υπουργός Παιδείας

Τι συζήτησαν Ιερώνυμος – Μπαλτάς

Ant1news


Της Άντας Τράκου

 Μια εποικοδομητική συζήτηση, σε άριστο κλίμα, για όλα τα θέματα που αφορούν στις σχέσεις Εκκλησίας –Κράτους είχαν  στην πρώτη τους συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην Αρχιεπισκοπή ο Αρχιεπίσκοπός  Ιερώνυμος και ο Υπουργός Πολιτισμού , Παιδείας και Θρησκευμάτων Αριστείδης Μπαλτάς.

Ο υπουργός Παιδείας μίλησε με θερμά λόγια για τον αρχιεπίσκοπο, χαρακτηρίζοντάς τον σοφό, ενώ σημείωσε ότι έχει ήδη θεσμοθετηθεί μία επιτροπή σε υψηλό επίπεδο που θα συζητά ανά τακτά διαστήματα τα προβλήματα που αφορούν την Εκκλησία και τη σχέση της με την Πολιτεία.

« Έχει ήδη θεσμοθετηθεί μια επιτροπή Πολιτείας –Εκκλησίας για να συζητά συστηματικά τα ζητήματα που αφορούν τις σχέσεις Εκκλησίας Πολιτείας και θα βάλουμε σε τάξη τα πολλά και ενδιαφέροντα ζητήματα που έθεσε ο Αρχιεπίσκοπός και ξεκινώντας μια έλλογη συζήτηση  για την επίλυσή τους» ανέφερε ο κ. Μπαλτάς .

Από την πλευρά του, ο αρχιεπίσκοπος, αναφερόμενος στον υπουργό Παιδείας, σημείωσε πως «όλοι γνωρίζουμε τις εμπειρίες του, τις γνώσεις του και το ενδιαφέρον του για το καλό του τόπου μας» και προσέθεσε: 

« Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος σήμερα που δέχθηκα την επίσκεψη του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων. Μας δόθηκε η ευκαιρία να κάνουμε μια γενική επισκόπηση γύρω από το θέμα των σχέσεων Εκκλησίας-Κράτους, και εκεί όπου καταλήξαμε είναι ότι αυτή είναι η πρώτη μας επαφή και θα ξαναβρεθούμε για να τα συζητήσουμε. Αλλά θέλω να τονίσω ότι το πνεύμα ήταν άριστο και προοιωνίζεται καλές σχέσεις και καλά αποτελέσματα».

Ποια θέματα μπήκαν στο τραπέζι

Σύμφωνα με πληροφορίες από την αρχιεπισκοπή , ο κ. Ιερώνυμος ζήτησε από τον υπουργό Παιδείας την βοήθεια του για την διατήρηση και ενίσχυση των κοινωνικών δομών ( 500 ιδρύματα Μητροπόλεων) ,να διατηρήσει το μάθημα των Θρησκευτικών τον θρησκειολογικό του χαρακτήρα, ενώ  συζήτησαν  και θέματα της  εκκλησιαστικής εκπαίδευσης.

Το θέμα της  πρόσληψης εφημέριων μπήκε κι αυτό στο τραπέζι  , καθώς το προηγούμενο διάστημα υπήρξε ένα κύμα συνταξιοδοτήσεων, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν κενά σε πολλές μητροπόλεις.