X

Το Υπουργείο Παιδείας για το ατύχημα της 17χρονης μαθήτριας στη Ρώμη

Τι λέει το Υπουργείο για την κατάσταση της υγείας της 17χρονης μαθήτριας και τα αίτια του ατυχήματος.

Ant1news



Ενημέρωση για το ατύχημα της 17χρονης μαθήτριας της Γ’ Λυκείου του 2ου ΓΕΛ Αλεξάνδρειας Ημαθίας, που τραυματίστηκε σοβαρά όταν έπεσε από το μπαλκόνι  του ξενοδοχείου, κατά την διάρκεια της εξαήμερης εκδρομής του σχολείου στη Ρώμη παρέσχε το Υπουργείο Παιδείας.

Όπως ανακοίνωσε το  υπουργείο, η 17χρονη χειρουργήθηκε και μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, καθώς φέρει σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, ενώ μαζί της βρίσκονται και οι γονείς της.

Ακόμη παραμένει αδιευκρίνιστο πως έπεσε στο κενό το άτυχο κορίτσι.



Το ενημερωτικό σημείωμα του Υπουργείου Παιδείας:

«Χθες, ημέρα Τετάρτη 4/3/2015 στις 23:00, 17χρονη μαθήτρια που κατάγεται από την Ημαθία και βρισκόταν σε σχολική εκπαιδευτική εκδρομή στη Ρώμη για αδιευκρίνιστους μέχρι στιγμής λόγους έπεσε από το μπαλκόνι του δεύτερου ορόφου κεντρικού ξενοδοχείου της πόλης.

Η μαθήτρια νοσηλεύεται από χθες τα μεσάνυχτα σε κρίσιμη κατάσταση σε Νοσοκομείο της Ρώμης, καθώς φέρει σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Η νεαρή κοπέλα χειρουργήθηκε και μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ενώ οι γονείς της έχουν ήδη μεταβεί στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται.

Τα συναρμόδια Υπουργεία Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Παιδείας και Εξωτερικών βρίσκονται σε συνεχή επαφή με την Ελληνική Πρεσβεία στη Ρώμη  και τους θεράποντες ιατρούς του νοσοκομείου της Ρώμης. Επιπλέον εκφράζουν την αμέριστη συμπαράστασή τους, με όποιο τρόπο χρειαστεί ώστε να αποκατασταθεί η υγεία της νεαρής μαθήτριας και να υποστηριχθούν η οικογένειά της, οι συμμαθητές της και οι συνοδοί καθηγητές».