X

Πλήθος κόσμου στον Ιερό Ναό της Αγίας Βαρβάρας

Ουρές σχηματίζουν οι πιστοί που σπεύδουν να προσκυνήσουν το σκήνωμα της Αγίας Βαρβάρας στον Ιερό Ναό του ομώνυμου δήμου της Αττικής.

Ant1news

Πλήθος κόσμου από διάφορα μέρη της χώρας σπεύδει να προσκυνήσει το ιερό λείψανο της Αγίας Βαρβάρας που έφτασε το απόγευμα της Κυριακής με τιμές αρχηγού κράτους στη χώρα μας.

Πιστοί κάθε ηλικίας αναμένουν υπομονετικά τη σειρά τους για να ασπαστούν το ιερό λείψανο που φυλάσσεται στο νησί Μπουράνο της Ιταλίας και ταξίδεψε σε ορθόδοξη χώρα ύστερα από 1000 χρόνια.

Κάθε πιστός, με το δικό του «αίτημα» και εσωτερικές προσευχές, προσκυνά τη λειψανοθήκη της Αγίας Βαρβάρας αναζητώντας λύση στα προβλήματά του. Αρκετοί είναι εκείνοι που ταξίδεψαν επί ώρες για να βρεθούν στον Ιερό Ναό της Αγίας Βαρβάρας, ενώ πολλές επαρχιακές πόλεις ναυλώνουν ακόμα και πούλμαν, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τους πολίτες τους.

Την Παρασκευή το σκήνωμα της Αγίας Βαρβάρας θα μεταφερθεί στο αντικαρκινικό νοσοκομείο Άγιος Σάββας και θα παραμείνει στο εκκλησάκι του Αγίου Σάββα για περίπου δύο ώρες ώστε να το προσκυνήσουν οι ασθενείς και οι συγγενείς τους, κάτι που έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση των γιατρών.

Ο Πρόεδρος των Νοσοκομειακών Ιιατρών Δημήτρης Βαρνάβας θεωρεί ότι η μεταφορά των λειψάνων στο νοσοκομείο αποτελεί ειδωλολατρεία ενώ και η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη αντιδρά στη μεταφορά του λειψάνου σε ένα νοσοκομείο, σε ώρα λειτουργίας.

Ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής θα  βρεθεί στον Άγιο Σάββα για την υποδοχή των ιερών λειψάνων με την θεσμική του ιδιότητα αλλά και ως χριστιανός για να προσκυνήσει, όπως ο ίδιος λέει.