X

Τέλος η χρηματοδότηση για τις μαθητικές Ολυμπιάδες

Δεν μπορεί να ανταποκριθεί το υπ. Παιδείας στα 50.000 ευρώ που απαιτούνται για τη συμμετοχή των μαθητών στο διεθνή επιστημονικό διαγωνισμό.

Ant1news

Σοκ έχει προκληθεί από τη διακοπή των χρηματοδοτήσεων των ελληνικών μαθητών στις εκπαιδευτικές Ολυμπιάδες.

Το υπουργείο Παιδείας κόβει τη χρηματοδότηση των επιστημονικών ενώσεων για τη συμμετοχή των Ελλήνων μαθητών σε Διεθνείς ή Βαλκανικές Ολυμπιάδες.

Σε έγγραφο που απέστειλε χθες το υπουργείο στις Ενώσεις Μαθηματικών (ΕΜΕ), Χημικών, Φυσικών, Επιστημόνων Η/Υ και Πληροφορικής, Βιοεπιστημόνων, Αστρονομίας και Διαστήματος και τον Οργανισμό Εκπαιδευτικής Ρομπορικής και Επιστήμης, ο γγ του υπουργείου ανακοινώνει ότι «αδυνατεί να καλύψει δαπάνες μετάβασης ή συμμετοχής σε Διεθνείς ή Βαλκανικές Ολυμπιάδων λόγω περικοπών συνεπεία της δημοσιονομικής συγκυρίας».

Ο Δημήτρης Χασάπης, ζητά παράλληλα από του χορηγούς να συνεχίσουν τις χορηγίες τους.

Οι Ολυμπιάδες είναι διαγωνισμοί, για τη συμμετοχή στους οποίους απαιτείται μόνο η συμμετοχή στα εισιτήρια των αποστολών, τα οποία σύμφωνα με τα στελέχη της ΕΜΕ δεν ξεπερνούν ετησίως τις 50.000 ευρώ. Αποτελούν επιπλέον μια καλή ευκαιρία άσκησης σε συνθήκες διεθνούς αριστείας για τους μαθητές. Στο τέλος των διαγωνισμών, δίνονται βραβεία.