X

Πανελλήνιες 2015: Ποιες βάσεις πέφτουν και ποιες ανεβαίνουν

Τι δείχνουν οι πρώτες εκτιμήσεις για τις βάσεις. Τι θα γίνει με όσους δεν έγραψαν καλά. Δείτε εδώ τις βαθμολογίες σας και πώς θα συμπληρώσετε το μηχανογραφικό.

Ant1news

Τέλος στην αγωνία χιλιάδων μαθητών μπήκε με τη σημερινή ανακοίνωση των βαθμολογιών των υποψηφίων των Πανελλαδικών εξετάσεων. Δείτε ΕΔΩ τις βαθμολογίες σας.

Οι μαθητές έχουν προθεσμία μέχρι τις 7 Ιουλίου, να «κλειδώσουν» τις σχολές που επιθυμούν στο μηχανογραφικό τους δελτίο, πατώντας ΕΔΩ και με τη χρήση των προσωπικών κωδικών τους.

Οι πρώτες εκτιμήσεις που προκύπτουν από τα εξεταστικά κέντρα αποτυπώνουν πτώση των βάσεων στις ιατρικές και πολυτεχνικές σχολές. Ηπιότερη θα είναι η πτώση στις οικονομικές και νομικές σχολές, ενώ μεγάλη θα είναι η διαφορά στις βάσεις των μεγάλων σχολών των αστικών κέντρων και αυτών της περιφέρειας.

Οι εκπαιδευτικοί εκτιμούν ότι οι βάσεις θα προσεγγίσουν τα επίπεδα του 2013.

Οι τρεις επιλογές για τη δεύτερη ευκαιρία

Οι φετινοί υποψήφιοι θα έχουν και μια δεύτερη ευκαιρία για να εισαχθούν του χρόνου στις σχολές που επιθυμούν, μέσω τριών διαφορετικών τρόπων: Να εξεταστούν εκ νέου στα 6 μαθήματα που διαγωνίστηκαν φέτος (μάλιστα σε αρκετές περιπτώσεις με μικρότερη σε όγκο εξεταστέα ύλη, καθώς έχει ελαφρυνθεί σημαντικά για του χρόνου) ή να διαγωνιστούν στα 4 μαθήματα του νέου συστήματος που θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται από του χρόνου ή να διεκδικήσουν με τις φετινές τους βαθμολογίες μια θέση από το ειδικό ποσοστό του 10% το οποίο διατηρείται.

Πώς έγραψαν οι υποψήφιοι (πίνακες)

Η ανάλυση των επιδόσεων των μαθητών που πήραν μέρος στις Πανελλήνιες Εξετάσεις φέτος, αποτυπώνεται ανάγλυφα στους πίνακες που κατήρτισε το Υπουργείο Παιδείας, όπου έχουν κατηγοριοποιηθεί ανά μάθημα οι βαθμολογίες των γραπτών.