X

Γονυπετής στον τάφο του Αγίου Παϊσίου ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος

Χιλιάδες κόσμου προσκύνησαν τον τάφο του Αγίου Γέροντος Παϊσίου του Αγιορείτου στη Σουρωτή, μεταξύ αυτών  και ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Ant1news

Χιλιάδες πιστών από όλες τις περιοχές της Ελλάδας άρχισαν να συρρέουν από το πρωί του Σαββάτου στη Μονή του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου στη Σουρωτή Θεσσαλονίκης, όπου βρίσκεται ο τάφος του Αγίου Παϊσίου.

Μεταξύ αυτών και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο οποίος προσκύνησε στον τάφο του Αγίου, ενώ πριν αναχωρήσει τέλεσε τον Εσπερινό και χοροστάτησε στην Ιερά αγρυπνία.

Εντυπωσιακή, μοναδική, πραγματικά απίστευτη ήταν η παρουσία του κόσμου. Επί ώρες περίμεναν πολλοί στην ουρά για να προσκυνήσουν στον τάφο του Αγίου.

Μάλιστα, όσο έπεφτε το σκοτάδι και η θερμοκρασία τόσο αυξανόταν η προσέλευση. Είναι αδύνατο να υπολογιστεί ο κόσμος που πέρασε από το Σάββατο την πόρτα της Μονής, αλλά είναι πολλές χιλιάδες…

Χαρακτηριστικό είναι πως υπήρχαν πιστοί από την Ρωσία και Βουλγαρία που ήρθαν στην Ελλάδα μόνο και μόνο για να τιμήσουν τη μνήμη του Αγίου Παϊσίου, που το Οικουμενικό Πατριαρχείο προχώρησε τον Γενάρη στην αγιοκατάταξή του και προσέφερε μεγάλη χαρά στους Χριστιανούς…

Οι φωτογραφίες είναι από το ρεπορτάζ του agioritikovima.gr