X

Στις 11 Σεπτεμβρίου το πρώτο κουδούνι στα σχολεία

Οι μεταθέσεις εκπαιδευτικών έχουν προχωρήσει, σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας.

Ant1news



Την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου θα ανοίξουν τα σχολεία για τη νέα σχολική χρονιά, όπως ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας.

Αν και εξετάστηκε το ενδεχόμενο να γινόταν η έναρξη της σχολικής χρονιάς στις 14 Σεπτεμβρίου (Δευτέρα), δεν κατέστη εφικτό, καθώς οι διαδικασίες που προβλέπονται από το νόμο είναι αρκετά χρονοβόρες, οπότε η ιδέα απορρίφθηκε, σημείωσε ο γγ του υπουργείου, Δημήτρης Χασάπης, μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Είχε γίνει πρόταση στο υπουργείο να γίνει η έναρξη της σχολικής χρονιάς μετά τις εκλογές, αλλά και αυτή απορρίφθηκε, καθώς δεν θα μπορούσε να συμπληρωθεί μέχρι τέλος Μαΐου το διδακτικό έτος και, πρακτικά, θα σήμαινε τη μεταφορά του κλεισίματος των σχολείων τον Ιούνιο και την διεξαγωγή των πανελλαδικών εξετάσεων τον Ιούλιο.

Τέλος, όσον αφορά τις αποσπάσεις εκπαιδευτικών, σύμφωνα με το υπουργείο, υπηρεσιακά οι διαδικασίες είναι στο τελευταίο στάδιο, ενώ οι μεταθέσεις εκπαιδευτικών έχουν προχωρήσει.

ΝΔ: Ουτοπία η κάλυψη των κενών στα σχολεία

Ανακοίνωση «για τις ελλείψεις ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς» εξέδωσε η Νέα Δημοκρατία.

Όπως δηλώνει ο Υπεύθυνος του Τομέα Παιδείας της Νέας Δημοκρατίας Θεόδωρος Φορτσάκης, «τα αποτελέσματα της ανεύθυνης πολιτικής του υπουργού Παιδείας καθίστανται εμφανή μέρα με τη μέρα και θα μας ταλαιπωρούν για πολύ καιρό ακόμη. Ο ΓΓ του Υπ. Παιδείας δήλωσε χθες ότι υπάρχει η σκέψη να καθυστερήσει η έναρξη του σχολικού έτους, με λίγα λόγια ακόμη δεν γνωρίζει πότε θα καταστεί εφικτό να ανοίξουν τα σχολεία μας, εξαιτίας της εγκληματικής αδράνειας που επέδειξε μέχρι σήμερα ως προς τη συνολική αντιμετώπιση των σχετικών προβλημάτων».

Όπως συμπληρώνει ο κ. Φορτσάκης «μείζον ζήτημα έχει ανακύψει και με τις προσλήψεις αναπληρωτών, όπου διαπιστώθηκε ότι η σχετική διαδικασία πάσχει νομικά, λόγω αμέλειας του Υπουργείου Παιδείας, με συνέπεια να χρήζει επανάληψης. Συνεπώς, η έγκαιρη κάλυψη των κενών στα σχολεία μας αποτελεί πλέον ουτοπία».

Eπιτιθέμενος προσωπικά στον Αριστείδη Μπαλτά, σημειώνει «μπροστά στα μείζονα προβλήματα που έχει δημιουργήσει, ο Υπουργός Παιδείας κύριος Αριστείδης Μπαλτάς επιλέγει τη “λιποταξία” μέσω παραίτησης, από κοινού με τα άλλα μέλη της Κυβέρνησης, που έχουν επιδείξει μέχρι σήμερα “ανάλογες” επιδόσεις. Η φυγή του αυτή δεν τον απαλλάσσει από τις ευθύνες του που υφίστανται στο ακέραιο και θα τον βαρύνουν και στο μέλλον».