X

Εκτός παιδικών σταθμών κινδυνεύουν να μείνουν 46.000 παιδιά

Εξαιρούνται από τη δωρεάν φιλοξενία σε βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς περίπου 46.000 παιδιά, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις.

Ant1news

Εκτός δωρεάν φιλοξενίας από παιδικούς και παιδικούς σταθμούς φαίνεται πως μένουν 46.000 παιδιά, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ΕΕΤΑΑ.

Η αυξημένη ζήτηση είχε προβλεφθεί και επιβεβαιώθηκε όταν από τις 98.045 μητέρες που αιτήθηκαν τη φιλοξενία των 121.250 παιδιών τους, ωστόσο τα 46.000 παιδιά κινδυνεύουν να μείνουν εκτός.

Σε αναφορά του ο ειδικός γραμματέας του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου του υπουργείου Οικονομίας Γιώργος Ιωαννίδης, αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του ότι «η πλήρης ενεργοποίηση του προγράμματος για τους παιδικούς σταθμούς καθυστέρησε μόλις 15 ημέρες σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, μολονότι ο σχεδιασμός του προγράμματος έγινε μέσα σε ιδιάζουσες συνθήκες, λόγω της κρίσιμης οικονομικής κατάστασης και της μετάβασης σε ένα νέο ΕΣΠΑ (2014-2020)».

Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται ότι για το σχολικό έτος 2015 – 2016 το υπουργείο Οικονομίας μέσω της αρμόδιας ειδικής γραμματείας της ΕΚΤ και από διαπραγμάτευση με την Κομισιόν, έχει εξασφαλίσει το ποσό των 184 εκατ. ευρώ, ποσό που αποτελεί ένα υψηλότερα ποσά των τελευταίων δέκα χρόνων.

Τα προσωρινά αποτελέσματα για τους παιδικούς σταθμούς θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της ΕΕΤΑΑ την ερχόμενη Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου.

Οι γονείς θα μπορούν να υποβάλουν ενστάσεις, αν διαφωνούν με τη μοριοδότηση που τους έχει δοθεί ή και στις περιπτώσεις που λείπουν δικαιολογητικά ή λάθη στην αίτηση.