X

Τα σχολεία ανοίγουν αλλά με χιλιάδες κενές θέσεις εκπαιδευτικών

Πάνω από 20.000 οι κενές θέσεις σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Διαβάστε σε ποιες περιοχές εντοπίζονται τα περισσότερα κενά.

Ant1news

Τα σχολεία ανοίγουν την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου, αλλά υπάρχει έντονος προβληματισμός για τα χιλιάδες κενά εκπαιδευτικών στα σχολεία ολόκληρης της χώρας.

Οι ελλείψεις υπολογίζονται σε πάνω από 20.000 συνολικά και καταμερίζονται σε 10.797 κενές θέσεις στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση, 3.000 στην Ειδική Αγωγή και 7.000 στην Δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Σε ότι αφορά την Πρωτοβάθμια εκπαίδευση τα περισσότερα κενά εντοπίζονται στα σχολεία της Κρήτης και ειδικά στο Ηράκλειο, τον Πειραιά, τις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα, την Αιτωλοακαρνανία, την Ανατολική και Δυτική Αττική και την Β’ Θεσσαλονίκης.

Ο  γραμματέας της ΟΛΜΕ, Νίκος Παπαχρήστος, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας τα «Νέα», εκτιμά ότι τα κενά στην Δευτεροβάθμια εκπαίδευση ανέρχονται στις 7.000 θέσεις με τα μεγαλύτερα προβλήματα σε Κυκλάδες, Δωδεκάνησα, Σάμο, Χίο, Έβρο, αλλά και σε πολλά σχολεία της Αττικής.

Στον Εβρο, για παράδειγμα, εκπαιδευτικοί ανακοίνωσαν χθες ότι μετά τις αποσπάσεις και τοποθετήσεις απομένουν 125 κενά διαφόρων ειδικοτήτων στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Εν τω μεταξύ, εν μέσω αυτής της προβληματικής κατάστασης, ο πρώην υπουργός Παιδείας Αρ.Μπαλτάς εξέφρασε την εκτίμηση ότι τα παιδιά θα μπουν χωρίς κανένα πρόβλημα στις τάξεις την Παρασκευή. Ερωτηθείς, δε, για το εάν θα λειτουργήσουν τα ολοήμερα, απάντησε: «Όλα».