X

Χριστοφιλοπούλου: Κατάφεραν το απόλυτο μπάχαλο… στην παιδεία

Τα δραματικά προβλήματα που υπάρχουν στα σχολεία με το καλημέρα… καταγγέλλει η Εύη Χριστοφιλοπούλου σε ανακοίνωσή της.

Ant1news

Η υπεύθυνη Παιδείας του ΠΑΣΟΚ Εύη Χριστοφιλοπούλου, με αφορμή την έναρξη της σχολικής χρονιάς, ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, σχολιάζοντας παράλληλα τα τεράστια προβλήματα που υπάρχουν στα σχολεία:

Κατάφεραν το απόλυτο μπάχαλο στην εκπαίδευση. Απέτυχαν ακόμη και να ξεκινήσουν τη σχολική χρονιά με στοιχειωδώς καλές προϋποθέσεις. Έσπασαν τρία ρεκόρ:

•  Για πρώτη φορά υπάρχουν εντελώς κλειστά νηπιαγωγεία, δημοτικά και ειδικά σχολεία σε αρκετούς νομούς.

•  Για πρώτη φορά την ημέρα του αγιασμού οι αναπληρωτές κάνουν ακόμη αιτήσεις για να προσληφθούν τον Οκτώβριο.

•  Για πρώτη φορά το Υπουργείο ομολογεί ότι 6000 από τα 25000 κενά δεν θα καλυφθούν ως το τέλος της χρονιάς.

Δεν μπορούμε να πούμε τίποτε άλλο.

Μόνο να ευχηθούμε καλή και δημιουργική χρονιά στους μαθητές και καλή δύναμη στους εκπαιδευτικούς που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που δημιούργησε η ανικανότητα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Σε συνέντευξή της στο Βήμα Fm η Εύη Χριστοφιλοπούλου κάνει και πάλι λόγο για εικόνα «ενός απόλυτου μπάχαλου». Κατηγορεί δε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ότι απέτυχε ακόμα και να ξεκινήσει η σχολική χρονιά με κάποιες καλώς στοιχειωδώς προϋποθέσεις.

«Για πρώτη φορά, έχουμε εντελώς κλειστά νηπιαγωγεία, δημοτικά και ειδικά σχολεία. Έχουμε το Ειδικό Σχολείο Κωφών Αθήνας κλειστό. Στην Αττική, τουλάχιστον δύο νηπιαγωγεία κλειστά τελείως. Στην Κόρινθο, έχουμε διευθυντή εκπαίδευσης που ανέστειλε τη λειτουργία ολιγοθέσεων δημοτικών σχολείων, που τα άνοιγαν, ενώ ήταν καταργημένα, για λόγους προεκλογικούς και παροχολογίας και διοχέτευσαν τους μαθητές σε μεγαλύτερα σχολεία άλλων δήμων. Έχουμε μια εικόνα, δυστυχώς, πάρα πολύ δύσκολη», τονίζει η ίδια.

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ σημειώνει ακόμα ότι για πρώτη φορά σήμερα, ημέρα του αγιασμού, έχουμε αναπληρωτές, οι οποίοι κάνουν ακόμα αιτήσεις για να προσληφθούν. Και για πρώτη φορά ομολογεί το ίδιο Υπουργείο Παιδείας ότι από τα 25.000 κενά, δεν θα μπορέσει να καλύψει μέχρι τέλους του σχολικού έτους τα 6.000.