X

Ιερώνυμος: Ανοησίες τα όσα λέγονται για τα Θρησκευτικά

Καυστικό σχόλιο του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου για τις δηλώσεις Αναγνωστοπούλου, περί απαλλαγής από το μάθημα των Θρησκευτικών. Ζήτησε να σοβαρευτούν οι Έλληνες!

Ant1news

Άστραψε και βρόντηξε ο Αρχιεπίσκοπος για τις δηλώσεις της αναπληρώτριας υπουργού Παιδείας, Σίας Αναγνωστοπούλου, για το μάθημα των Θρησκευτικών και την πιο απλή διαδικασία για την απαλλαγή των μαθητών. Μόνο αρμόδιο το Σύνταγμα, ξεκαθαρίζει ο κ. Ιερώνυμος και εξαπολύει πυρά κατά της Σίας Αναγνωστοπούλου.

Ο Αρχιεπίσκοπος, από το Σιδηρόκαστρο Σερρών όπου βρέθηκε, αμφισβήτησε ότι η κα Αναγνωστοπούλου έχει την αρμοδιότητα να προβεί σε μια τέτοια ενέργεια απλοποίησης των διαδικασιών για εύκολη απαλλαγή των μαθητών από τα Θρησκευτικά, με απλή μάλιστα δήλωση γονέα, και ζήτησε από τους Έλληνες «να σοβαρευτούμε».

«Δεν είναι θέμα του υπουργείου, αλλά κάποιας κυρίας που έχει ορισμένες ιδέες στο μυαλό της. Αρμοδιότητες παίρνει κανείς μόνος του…  Αρμόδιο είναι το Σύνταγμα. Πρέπει οι Έλληνες επιτέλους να σοβαρευτούμε και να μην ακούμε τις ανοησίες του ενός και τους άλλου» είπε χαρακτηριστικά ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Ο ίδιος σημείωσε πως το Σύνταγμα κανονίζει ποια είναι πορεία αυτού του κράτους και εκείνο ορίζει ότι η παιδεία μας πρέπει να είναι εθνική, χριστιανική. «Οι Έλληνες θα αποφασίσουν και αν το αποφασίσουν στην αλλαγή του Συντάγματος τότε τα κουβεντιάζουμε» κατέληξε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος.