X

Νίκος Δήμου: Βαρετή κατήχηση το μάθημα των θρησκευτικών

"Δεν έχουν καμία βάση" τα όσα είπε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος περί Συντάγματος, τόνισε ακόμα ο κ. Δήμου.

Ant1news

 

Για το θέμα που έχει προκύψει με το μάθημα των θρησκευτικών που διδάσκεται στα σχολεία μίλησε ο συγγραφέας, Νίκος Δήμου, υποψήφιος με το Ποτάμι στις εκλογές του Σεπτεμβρίου, σε συνέντευξή του στο Βήμα Fm.

Ο κ. Δήμου χαρακτήρισε το μάθημα των θρησκευτικών μια «βαρετή κατήχηση η οποία τα παιδιά μάλλον τα στρέφει εναντίον της εκκλησίας παρά υπέρ», σημειώνοντας ότι «είναι ό,τι χειρότερο μπορεί να γίνει για την ίδια την ορθοδοξία».

Σχετικά με τις δηλώσεις που έκανε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος περί Συντάγματος είπε ότι δεν έχουν καμία βάση. «Το Σύνταγμα δεν επιτάσσει να διδάσκονται τα θρησκευτικά στο σχολείο. Αντιθέτως, το Σύνταγμα κατοχυρώνει την ελευθερία της συνείδησης και την ανεξιθρησκία. Βέβαια υπάρχει στο ελληνικό Σύνταγμα, μία ύπουλη φράση, αυτό το περί κυριαρχούσας θρησκείας το οποίο οι συνταγματολόγοι το εξηγούν στατιστικά λέγοντας ότι αυτό σημαίνει πως περισσότεροι Έλληνες είναι ορθόδοξοι αλλά οι θέλοντες το ερμηνεύουν ότι είναι η επίσημη θρησκεία. Αυτό όμως το Σύνταγμα δεν το λέει πουθενά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Δήμου.