X

Την κατανόηση όλων ζητά τώρα ο Φίλης

Δεν τα βρήκε με τους Ιδιοκτήτες Ιδιωτικών Σχολείων ο υπουργός Παιδείας. Έπεσαν ήδη τα πρώτα πρόστιμα για τον ΦΠΑ 23%. Αναζητούνται τα ισοδύναμα.

Ant1news

Συνεχίζεται το αλαλούμ με το ΦΠΑ στην εκπαίδευση καθώς την ώρα που αναζητούνται ισοδύναμα, τα οποία τελικά δεν θα έρθουν από τα αυξημένα τέλη κυκλοφορίας, έπεσαν και τα πρώτα πρόστιμα σε ιδιοκτήτες σχολείων και φροντιστηρίων που δεν εντάχθηκαν στο νέο καθεστώς ΦΠΑ 23% που ισχύει κανονικά μέχρι να βρεθεί λύση.

Εφοριακοί κάλεσαν ιδιοκτήτη φροντιστηρίου στον Πειραιά να καταβάλλει πρόστιμο 110 ευρώ, καθώς δεν είχε υπαχθεί στο καθεστώς. Παράλληλα, για το σχολείο που ο ίδιος διαθέτει στην ίδια περιοχή αλλά ανήκει σε άλλη ΔΟΥ, η αίτησή του για παράταση έγινε δεκτή!

Μέσα σε αυτό το σκηνικό ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Νίκος Φίλης, συναντήθηκε, παρουσία συνεργατών του, με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Ιδιωτικών Σχολείων, Χαράλαμπο Κυραϊλίδη, με τον οποίο διεξήχθη ευρεία συζήτηση για τα προβλήματα της ιδιωτικής εκπαίδευσης, χωρίς ωστόσο να υπάρξει κάποια μεταξύ τους συμφωνία.

Ωστόσο, ο κ. Φίλης εξέφρασε την ελπίδα να δείξουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι την ίδια κατανόηση με την οποία το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης εξετάζει το ζήτημα του ΦΠΑ στην εκπαίδευση.

Εξάλλου, ο Νίκος Φίλης επανέλαβε ότι θα επιστρέψει στο υπουργείο η ευθύνη εποπτείας των ιδιωτικών εκπαιδευτικών με την επανασύσταση της Διεύθυνσης Ιδιωτικής Εκπαίδευσης.