X

Νέος Μητροπολίτης Πέτρας και Χεροννήσου ο Γεράσιμος Μαρματάκης

Ο ηγούμενος της Μονής Αγκαράθου, Γεράσιμος, είναι ο νέος Μητροπολίτης Πέτρας και Χεροννήσου, που θα αναλάβει να συνεχίσει το έργο του μακαριστού Νεκτάριου.

Ant1news

Ο ηγούμενος της Μονής Αγκαράθου Γεράσιμος, κατά κόσμον Γεράσιμος Μαρματάκης εξελέγη σε ηλικία 46 ετών, ως νέος Μητροπολίτης Πέτρας και Χεροννήσου, στην θέση του μακαριστού Νεκτάριου.

Ο νέος Μητροπολίτης φερόταν ως φαβορί για την εκλογή, κάτι που αποτυπώθηκε στο αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, καθώς εξελέγη με 5 ψήφους, έναντι 2 που έλαβε ο πρωτοσύγκελος της μητρόπολης Ιεραπύτνης και Σητείας Κύριλλος Διαμαντάκης και 1 που έλαβε ο πρωτοσύγγελος Πέτρας Τίτος Ταμπακάκης οι οποίοι συμπλήρωσαν το Τριπρόσωπο.

Ο Γεράσιμος Μαρματάκης γεννήθηκε το 1969. Γιος του Ευτύχη και της Μαρίνας Μαρματάκη. Ο πατέρας του κατάγεται από το Σέλινο και η μητέρα του είναι κόρη του παπά  Γιώργη Αγγελάκη από τη Βουλισμένη.

Σπούδασε στην Ανωτέρα Εκκλησιαστική Σχολή Αθηνών και στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.Από το 2004 είναι Ηγούμενος της Μονής Αγκαράθου.