X

Άνθιμος για στελέχη ΣΥΡΙΖΑ: Αν θέλουν καβγά, εγώ είμαι έτοιμος

Αντίθετος στη δημιουργία Τμήματος Ισλαμικών Σπουδών στη Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ εμφανίστηκε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος.

Ant1news

Την αντίθεσή του στη δημιουργία Τμήματος Ισλαμικών Σπουδών εντός του Τμήματος Θεολογίας του ΑΠΘ εξέφρασε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, εκφράζοντας ανησυχία για προστριβές μεταξύ φοιτητών.

«Θα μπορούσε κάτι τέτοιο να γίνει στην Φιλοσοφική σχολή ή στο Πανεπιστήμιο της Κομοτηνής» δήλωσε ο Μητροπολίτης σε δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό «FOCUS FM».

«Δεν έχουμε αντιδικία με τους μουσουλμάνους, υπάρχουν διαφορές αιώνων» πρόσθεσε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης.

Αναφορικά με τη Ροτόντα και την απόφαση Μπαλτά ύστερα από αίτημα της Μητρόπολης, για την τέλεση μίας λειτουργίας το μήνα, ο Μητροπολίτης δήλωσε: «Η Ροτόντα έχει Αγία Τράπεζα, υπάρχουν τα ψηφιδωτά με Αγγέλους και Αγίους και επομένως τα περισσότερα χρόνια λειτούργησε σαν εκκλησία και έτσι την ξέρει η επιστήμη της αρχαιολογίας. Από κοινού η αρχαιολογική υπηρεσία και η Ιερά Μητρόπολη συνεννοούνται με βάση συγκεκριμένα δεδομένα για το πως θα γίνονται οι εκδηλώσεις και ποτέ δεν υπήρξε πρόβλημα».

Αίσθηση προκάλεσε η δήλωση του Μητροπολίτη Άνθιμου ότι «Αν μερικοί θέλουν καυγάδες εγώ είμαι έτοιμος. Το θέμα είναι λυμένο εδώ και πολύ καιρό […] Ποτέ κανείς από τους ανθρώπους του ΣΥΡΙΖΑ δεν μου έχει θέσει θέμα για τη Ροτόντα. Τώρα ετέθη για γκρίνια και δεν ξέρω για ποιούς άλλους σκοπούς».