X

Επίσκεψη Ελλήνων μαθητών στο ESRIN

Το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Διαστημικών Ερευνών στη Ρώμη άνοιξε τις πόρτες του και υποδέχθηκε Έλληνες μαθητές λυκείου.

Ant1news

Το κέντρο παρατήρησης της Γης ESRIN του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA) στη Ρώμη επισκέφθηκαν για ακόμα μία χρονιά Έλληνες μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Φέτος, όπως ανακοίνωσε η ESA, 55 μαθητές του 5ου ΓΕΛ Κατερίνης, μαζί με τους καθηγητές τους, επισκέφθηκαν το ESRIN, όπου ενημερώθηκαν για τους δορυφόρους, την παρατήρηση της Γης και άλλα διαστημικά θέματα.

Οι μαθητές της Β' τάξης του 5ου ΓΕΛ Κατερίνης συμμετείχαν εθελοντικά στο σχολικό εκπαιδευτικό περιβαλλοντικό πρόγραμμα «Αναζητώντας τις γραμμές των οριζόντων…», στο πλαίσιο του οποίου ανέπτυξαν τις εργασίες «Δορυφόροι και Τηλεπισκόπηση» και «Μαγειρεύοντας έναν κομήτη», θέματα που επιλέχθηκαν σε συνεργασία με την ESA, μετά από την περσινή επίσκεψή τους στο ESRIN.

Αυτή είναι η τρίτη συνεχόμενη χρονιά που το συγκεκριμένο σχολείο επισκέπτεται το κέντρο ESRIN και οι μαθητές παρουσίασαν την εργασία τους «Δορυφόροι και Τηλεπισκόπηση».

 

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, μεταξύ άλλων, η Γεωργία Δοξάνη, ο Εμμανουήλ Λαγουδάκης, και ο Μιχάλης Φουμέλης, ερευνητές στον τομέα προγραμμάτων Παρατήρησης της Γης στο ESRIN της ESA, παρουσίασαν δορυφορικές εικόνες από φυσικούς και τεχνητούς σχηματισμούς πάνω στην επιφάνεια της Γης. Μέσα από το διαδραστικό παιχνίδι που ακολούθησε, οι μαθητές κατανόησαν βασικές αρχές των διαφορετικών συστημάτων δορυφορικών αισθητήρων.

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με τη διαδικτυακή επικοινωνία με τον Αδριανό Γολέμη, γιατρό, που συμμετείχε σε πρόγραμμα της ESA στην Ανταρκτική, ο οποίος μίλησε στους μαθητές για τη ζωή και τα πειράματα που εκτέλεσε στην απομακρυσμένη βάση Κονκόρντια.