X

Πανελλαδικές 2016: Το θέμα εξέτασης στην Νεοελληνική Γλώσσα για τα ΕΠΑΛ

Δείτε το θέμα στο οποίο εξετάστηκαν οι απόφοιτοι των ημερησίων ΕΠΑΛ σήμερα.  Με ποιο μάθημα συνεχίζονται οι Πανελλήνιες.

Ant1news

«Η ασφάλεια των παιδιών στο διαδίκτυο» ήταν το θέμα της Έκθεσης, στο οποίο εξετάστηκαν οι απόφοιτοι των ΕΠΑΛ κατά τη σημερινή έναρξη των Πανελλαδικών εξετάσεων.

Το κείμενο πάνω στο οποίο καλέστηκαν να αναπτύξουν τις ιδέες τους είναι απόσπασμα ομιλίας του Γενικού Διευθυντή της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της  Unicef Ηλία Λυμπέρη, από τις 5-2-2013.

Οι εξετάσεις για τους απόφοιτους των ημερησίων ΕΠΑΛ, με το νέο σύστημα συνεχίζονται την ερχόμενη Πέμπτη, 19 Μαΐου 2016, με το μάθημα των Μαθηματικών.

Για τους υπόλοιπους υποψηφίους των Πανελλαδικών εξετάσεων, την Τετάρτη είναι η δεύτερη ημέρα εξέτασης για τους υποψηφίους των γενικών λυκείων, οπότε και θα εξεταστούν τα μαθήματα των ομάδων προσανατολισμού (με το νέο σύστημα) και κατεύθυνσης (με το παλιό σύστημα), για τους υποψηφίους των γενικών λυκείων (με το παλιό και το νέο σύστημα) και ΕΠΑΛ (ομάδα Β΄) που δίνουν με το παλιό σύστημα.

Ειδικότερα, στις 18 του μηνός θα πραγματοποιηθούν οι εξετάσεις στα Αρχαία Ελληνικά (ομάδας προσανατολισμού ανθρωπιστικών σπουδών και θεωρητικής κατεύθυνσης) και στα Μαθηματικά (ομάδων προσανατολισμού θετικών σπουδών και σπουδών οικονομίας και πληροφορικής, αλλά και θετικής και τεχνολογικής κατεύθυνσης).

Είναι, άλλωστε γνωστό, ότι τα μαθήματα, για τα οποία έχει καθοριστεί εξεταστέα ύλη κοινή για το παλαιό και το νέο σύστημα, συνεξετάζονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΞΕΤΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΛΥΚΕΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΡΩΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΓΡΑΨΕΤΕ ΑΥΡΙΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΠΩΣ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΤΕ ΤΟ ΑΓΧΟΣ ΤΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ