X

Πανελλαδικές 2016: Αναρτήθηκαν οι βαθμολογίες

Δείτε τον σύνδεσμο που θα σας μεταφέρει στον ιστότοπο όπου θα δείτε τις βαθμολογίες, που έχουν ήδη αναρτηθεί στα Λύκεια της χώρας.

Ant1news

Τελειώσε η αγωνία χιλιάδων υποψηφίων για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, εντυπωσιακή αναμένεται να είναι η άνοδος στις βάσεις εισαγωγής στις ιατρικές σχολές αφού οι αριστούχοι στη Χημεία αγγίζουν τους 6.446 και στο μάθημα της Φυσικής ξεπερνούν τους 5.000.

Πτώση αναμένεται στις νομικές και φιλοσοφικές σχολές με τους μαθητές να γράφουν καλύτερα στο μάθημα των αρχαίων αλλά όχι το ίδιο σε αυτό της Ιστορίας.

Την ίδια στιγμή τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν πτώση τόσο στις πολυτεχνικές όσο και στις παιδαγωγικές σχολές.

Πάντως, και στις οικονομικές σχολές αναμένεται οι βάσεις να έχουν καθοδική πορεία.

Πιο συγκεκριμένα ως προς τις επιδόσεις των μαθητών, στα Αρχαία ελληνικά έγραψε πάνω από τη βάση το 47,35%, ενώ αρίστευσε το 10,25%. Στα Λατινικά το 69,09% και στην Ιστορία το 52,23%. Αντιστοίχως στα Μαθηματικά θετικών σπουδών πάνω από τη βάση έγραψε το 53,24%, στη Φυσική το 69,5% και στη Χημεία το 75,27%.

Ιδιαίτερα απαιτητικές ήταν οι φετινές εξετάσεις σύμφωνα και με τον υπουργό Παιδείας Ν. Φίλη, αφού διεξήχθησαν και με το παλαιό και με το νέο σύστημα.

Ακόμη όπως ανέφερε ο υπουργός, τα θέματα ήταν διαβαθμισμένα σε ό,τι αφορά τη δυσκολία τους προκειμένου να γίνει με τον σωστότερο τρόπο η επιλογή των μαθητών.

Πάντως οι εκπαιδευτικοί προτρέπουν τους μαθητές να μην συμπληρώσουν το μηχανογραφικό τους βασιζόμενοι στα στοιχεία των προηγούμενων ετών, αλλά με βάση τις επιθυμίες τους.

Δείτε εδώ τις βαθμολογίες σας, με τους ειδικούς κωδικούς