X

Αλλάζουν όνομα τα ΤΕΙ όλης της χώρας

Πανεπιστήμια Εφαρμοσμένων Επιστημών θα ονομάζονται πλέον τα ΤΕΙ σε ολόκληρη τη χώρα. Τι άλλο αποφάσισε ομόφωνα η Σύνοδος των προέδρων των ΤΕΙ.

Ant1news

Τη μετονομασία όλων των ΤΕΙ αποφάσισε ομόφωνα η Σύνοδος των προέδρων των ΤΕΙ, στη σημερινή του συνεδρίαση, η οποία ήταν η πρώτη για το νέο ακαδημαϊκό έτος.

Σύμφωνα με τις αποφάσεις που ελήφθησαν, τα ΤΕΙ μετονομάζονται σε "Πανεπιστήμια Εφαρμοσμένων Επιστημών", ενώ αίρεται το μοναδικό σημείο διαφοροποίησης Πανεπιστημίων και ΤΕΙ, σε θεσμικό επίπεδο, αφού η προσθήκη του όρου "πανεπιστήμια" επιβάλει την διοργάνωση διδακτορικών σπουδών.

Όσον αφορά στη διαδικασία μετονομασίας, αναμένεται αρχικά να εκδοθούν σχετικές αποφάσεις από τις Συνελεύσεις και τα Συμβούλια των Ιδρυμάτων και στη συνέχεια να σταλούν, προς υπογραφή και δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας.

Επίσης, πρέπει να το αποφασίσει η συνέλευση του κάθε ιδρύματος ξεχωριστά, να το στείλει στο συμβούλιο ιδρύματος και από εκεί στο υπουργείο Παιδείας, το οποίο θα κάνει ή όχι αποδεχτή την πρόταση.

Παράλληλα, οι πρόεδροι αποφάσισαν την προειδοποιητική αναστολή λειτουργίας των ΤΕΙ για μια ημέρα εάν μέχρι τις 13 Οκτωβρίου δεν εκδοθεί η ΠΥΣ για την πρόσληψη εκτάκτου εκπαιδευτικού προσωπικού.