X

Ουσιαστικό διάλογο για τα Θρησκευτικά προσδοκά η Εκκλησία

Η αποτίμηση της Ιεραρχίας για το ραντεβού στο Μέγαρο Μαξίμου και οι επόμενες κινήσεις της Εκκλησίας. Πώς οργανώνεται για την συζήτηση με την Πολιτεία.

Ant1news

Σε στάση αναμονής βρίσκεται η Εκκλησία για την έναρξη του διαλόγου με το υπουργείο Παιδείας για το ζήτημα των Θρησκευτικών, μετά και τη χθεσινή συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Αρχιεπίσκοπο.

Παρά το κλίμα σύμπνοιας, η Ιεραρχία αναμένει να δει πώς θα εξελιχθεί ο διάλογος. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν στη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου, η περαιτέρω στάση της Εκκλησίας της Ελλάδος θα εξαρτηθεί από την πρόοδο των εργασιών της Επιτροπής διαλόγου.

Ήδη πάντως αποφασίστηκε να οριστεί μία εξ Αρχιερέων Επιτροπή, η οποία θα εμπλουτισθεί και με ειδήμονες προκειμένου άμεσα να ξεκινήσει ο διάλογος για το τρέχον Πρόγραμμα Σπουδών, ώστε να εξετασθεί και να αξιολογηθεί στο τέλος της σχολικής χρονιάς.

Άλλωστε, ο εκπρόσωπος Τύπου της Ιεραρχίας, Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος, τόνισε ότι η Εκκλησία πιστεύει πάρα πολύ στον διάλογο και στην αξιοπιστία με αυτούς που διαλέγεται, διατηρώντας πάντως την ...απόσταση απο τον Νίκο Φίλη.

«Το κλίμα δημιουργεί προϋποθέσεις να εμπιστευθούμε το πρόσωπο του Πρωθυπουργού ότι και ο διάλογος θα είναι ειλικρινής και αποτέλεσμα θα έχει», τόνισε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά στην τρέχουσα χρονιά, θα αξιοποιηθούν τα υπάρχοντα βιβλία των Θρησκευτικών, τα οποία έχουν ήδη διανεμηθεί στους μαθητές.